В Житомирській області розповіли як отримати знижку до 70% на заміну вікон та заходи з енергозбереження. Інструкція

В Житомирській області розповіли як отримати знижку до 70% на заміну вікон та заходи з енергозбереження. Інструкція

19.07.18 10:35 0 417
З державного бюджету за програмою «Теплі кредити» населенню компенсується до 70% від суми кредиту на впровадження енергозаощаджуючих технологій у власному житлі. Жителі області можуть за кредитні кошти замінити вікна, двері, утеплити будинок, або придбати твердопаливний котел.

Так «теплий кредит» для населення надається на придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім природного газу) з відшкодуванням від 20 до 70% суми кредиту; на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів з відшкодуванням від 30 до 70% суми кредиту. А також ОСББ може отримати від 40% до 70% на енергоефективні заходи.

Як взяти участь у програмі «Теплий кредит»? Інструкція по кроках:

Крок 1. Обрати товар. Для власного будинку це можуть бути матеріали для термоізоляції зовнішніх стін, покрівлі, горищ, підвалів, фундаментів, вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом, теплові насоси, сонячні колектори, радіатори з терморегуляторами, лічильники на тепло, гарячу та холодну воду, рекуператори тепла.

Для квартири у багатоповерхівці — це вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом, радіатори з терморегуляторами, лічильники на тепло, гарячу та холодну воду, рекуператори тепла.

Крок 2. Надати документи до банку («Ощадбанк», «Укргазбанк», «Приватбанк»). Це мають бути рахунок-фактура на обраний товар, паспорт покупця, його ідентифікаційний код, довідка про доходи за шість місяців. Перелік документів у кожного банку – окремий.

Крок 3. Отримати підтвердження банка про надання кредиту.

Крок 4. Зробити перший внесок 10% вартості товару та надати документ про сплату (касовий ордер) в банк.

Крок 5. Отримати кредит, придбати товар. В банк надати документ, що товар отримано. Це має бути чек.

Крок 6. Після того, як ви виконали перші п'ять кроків, отримайте компенсацію. Держава поверне вам від 20% до 70% від суми наданого кредиту.

Нагадаємо, що за півроку жителі області та ОСББ оформили «теплих кредитів» на понад 35 млн грн. Жителі Житомирщини оформили 768 «теплих кредитів» на загальну суму 20 млн 125,237 тис. грн., а ОСББ – 50 «теплих кредитів» на загальну суму 14 млн 915,406 тис. грн.

Крім того, за обласною програмою також можна отримати підтримку на енергоефективні технології для житла:

* фізичним особам – 10 % від суми кредиту, але не більше 1000 грн.;

* учасникам АТО та членам сімей загиблих – 10% від суми кредиту, але не більше 2000 грн.;

* ОСББ, ЖБК – 10% від суми кредиту раз у рік за одним кредитним договором.

За довідками щодо кредитування можна звертатися за адресою м. Житомир, м-н імені С. П. Корольова, 3/14, каб. 110. Телефон: (0412) 47-47-12.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ