Кольорові метали: Застосуваня

Кольорові метали: Застосуваня

21.07.18 21:45 0 1463

Епоха індустріалізації вивела людей на новий щабель розвитку. Поява різноманітних машин і механізмів значно спростила життя простої людини. Від тоді найважчу роботи почала виконувати різноманітни механізми та техніка. І неабияку роль в цьому зіграла металургійна галузь, адже їх виробляють саме з металу. Ну а далі, ми поговоримо про кольорові метали і розповість нам про них співробітник компанії «БазаЛома»: https://bazaloma.kiev.ua/.

Величезна різноманітність виробів і унікальні характеристики кольорових металів і сплавів сприяють все більш широкого їх застосування. А удосконалення сучасних технологій сприяє швидкому розвитку галузі кольорового металопрокату і підвищує якість пропонованої на ринку продукції. Значення застосування кольорових металів в промисловості складно переоцінити.

Застосування

Елементи з алюмінію, вольфраму, магнію, міді, молібдену вже давно стали невід'ємною частиною сфери космічних досліджень, високотехнологічної електроніки, військово-промислового комплексу. Більш того, вони у величезній кількості використовуються також у виробництві нержавіючих сталей і сталей, спеціального призначення виступаючи в якості легуючих елементів.

Наприклад, застосування кольорового прокату в машинобудуванні передбачає як легування сталевих сплавів, так і використання сплавів титану, алюмінію, магнію і міді. Вони є найбільш популярними в даній галузі, завдяки таким якостям як:

  • пластичність;
  • корозійна стійкість;
  • висока питома міцність;
  • зносостійкість.

Кольорові сплави сілімін, дуралюмін, латунь, бронза знайшли своє застосування в автомобілебудуванні, авіабудуванні, виробництві предметів широкого споживання та харчової промисловості. І це ще далеко не повний список споживачів кольорового металопрокату. Так, застосування кольорового прокату в електротехніці (нікель, кобальт, мідь) виступає обов'язковою умовою для створення надійних і продуктивних електросхем, різних установок і пристроїв.

Ще однією сферою застосування кольорових металів в народному господарстві є припої і антифрикційні бабітов.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Від чого залежить форма ...
Наступна новина: Переваги покриттів з ...

КОМЕНТАРІ