Що таке термінал збору даних?

Що таке термінал збору даних?

21.07.18 22:11 0 1107

Термінал збору даних (ТСД) - це компактний переносний пристрій, яке вміщується в руці і оснащено зчитувачем штрих коду, клавіатурою або сенсорним дисплеєм. Термінал отримує живлення від вбудованого акумулятора, має досить потужний процесор і пам'ять (саме тому термінали збору даних (ТСД) іноді називають мобільними комп'ютерами).

Програмне забезпечення для ТСД

Лідируючі світові виробники терміналів збору даних - це Unitech, Datalogic, Honeywell, CipherLab, Motorolla (Symbol) та інші. У комплект ТСД, як правило, входить сам термінал, батарейка, комунікаційна підставка або кредл, а так же базове термінальне програмне забезпечення, яке справляється з завданням зчитування і збору штрих коду.

Однак іноді на термінал встановлюється спеціальне програмне забезпечення, яке поряд зі збором інформації вирішує завдання інтеграції ТСД в товаро-облікову систему, збільшуючи продуктивність роботи співробітників і скорочуючи їх помилки.

Найбільш функціональним і безвідмовним програмним забезпеченням для терміналів збору даних на вітчизняному ринку вважається продукція компанії Cleverence (до речі,придбати його можна на сайті https://art-net.com.ua/).

Операційні системи на терміналі збору даних

Більшість виробників використовують на терміналах операційну систему Windows Mobile, менш популярні, але все одно затребувані DOS-подібні термінали. Термінали з OC DOS представлені в лінійці Cipherlab:

  • ОС & Windows - це кольоровий сенсорний екран, графічні зображення, високу швидкодію;
  • ОС DOS & ставиться на термінали з монохромним екраном низького дозволу, що відображають тільки текстову інформацію в кілька сторочек, зате час безперервної роботи без зміни акумулятора складає більше доби.

Взаємодія між терміналом і головний системою

Термінали збору даних можуть накопичувати інформацію і передавати її в базу даних при підключенні до ПК завдяки вбудованим пам'яті і сканера штрих коду. Термінали накопичувального типу - це альтернатива провідним сканерів. В умовах великого приміщення, коли оператору необхідно пересуватися з місця на місце для сканування різних товарів термінал буде зручніше сканера.

Інший варіант роботи терміналу збору даних - моментальна передача інформації в базу даних при скануванні штрих-коду через радіоканал або Wi-Fi. Фактично, при такій роботі термінал є частиною мережі. Система реагує на інформацію, що надходить від терміналу інформацію за допомогою різних вказівок, команд і дій, повідомляючи їх оператору і виводячи на дисплей пристрою.

Як вибрати термінал збору даних правильно?

Для правильного вибору терміналу збору даних потрібно врахувати безліч чинників:

  1. По-перше, Ви повинні визначитися, де збираєтеся використовувати термінал - в торговому залі, на невеликому складі або в розподільному центрі;
  2. По-друге, необхідно чітко розуміти, з яким форматом даних належить працювати на підприємстві - це можуть бути як лінійні штрих коди або PDF417, так і електронні підписи або радіочастотні мітки;
  3. Якщо термінал збору даних використовуватимуть в розподільному центрі, то можливо буде потрібно велика далекобійність зчитувача - до 2-х або 5-ти метрів. Варто звернути увагу, що якщо штрих код завдано на багатошаровий поліетилен або скло, це може ускладнити зчитування штрих коду;
  4. Ще один важливий фактор - це режим, в якому буде відбуватися обмін даними між терміналом і головний системою. Термінали збору даних підтримують пакетні режими оффлайн через USB / RS232, WiFi або GPRS / EDGE / 3.5G, режими реального часу через WiFi або GPRS / EDGE / 3.5G. Можливо, Вам знадобиться вбудований в термінал Bluetooth або Ethernet.

Таким чином, термінал збору даних є інтелектуальним обладнанням штрихового кодування, дозволяє автоматизувати всі типові складські процеси (приймання, відвантаження, інвентаризація і т. д.), управляти цінами в торгових точках і виробничими процесами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Що потрібно купити для ...

КОМЕНТАРІ