Про пиломатеріали просто

Про пиломатеріали просто

21.07.18 23:45 0 1352

Багато в процесі зведення будь-якого будинку задавалися питанням з приводу того, які матеріалу найдоцільніше використовувати? Здавалося б - асортимент величезний і є з чого вибирати. Але, саме через численних пропозицій важко зупинитися на чомусь конкретному. Чи замислювалися Ви над тим, що таке пиломатеріали?

Але ж вони застосовуються все частіше і частіше. Значить - такої тенденції повинно бути логічне пояснення. Сьогодні я спробував ретельно розібратися в цьому питанні і прийшов до висновку - їх популярність цілком обгрунтована. Давайте разом ознайомимося з даною темою і розповість нам про це співробітник компанії https://www.realwood.ru/, в якій безпосередньо можна придбати пиломатеріали в Москві.

Визначення

Перш за все, я дізнався визначення пиломатеріалів - йдеться про матеріал, який виходить з різних порід дерева в процесі розпилювання колод. Необхідно мати спеціальним обладнанням, інструментами щоб займатися виробництвом такої продукції.

У будівництві, при проведенні ремонту, в побуті, дошки всюди знайшли широке застосування. Власники твердопаливних котлів знають, чим опалювати свої приміщення. З такою метою нерідко купуються саме доступні за вартістю види пиломатеріалів (горбиль).

Складно уявити спеціалізований будівельний гіпермаркет або навіть невеликий магазин, в асортименті якого не було б товарів такої категорії.

Види пиломатеріалів

Естетичність, міцність, екологічна чистота - напевно ці переваги викликають лише позитивні асоціації. Тож не дивно, що дерево займає лідируючі позиції у відповідному сегменті ринку. Хочу коротко розповісти про основні види пиломатеріалів.

Дошка

Залежно від призначення буває різної довжини, ширини і товщини. Розрізняють декілька типів - дубова, дубова дошка для підлоги, стругана, букова. Статеві варіанти характеризуються тривалим терміном служби, міцність, зносостійкість. Для того щоб вони відмінно з'єднувалися між собою передбачаються спеціальні гребені і пази.

Стругана дошка - прекрасний варіант для виготовлення вікон, деяких атрибутів інтер'єру. Обидві її сторони гладкі. Значить, такий матеріал не потребує якоїсь додаткової обробки після придбання.

Букові і дубові дошки пропонують розглянути разом. Ви прекрасно знаєте, що такі породи дерева особливо цінуються. Матеріал відмінно підходить для виробництва меблів, різноманітних декоративних елементів. Можна використовувати бук і дуб і при створенні покрівлі. Поверхня дощок при необхідності фарбують в будь-який колір. Естетична привабливість, міцність і респектабельність - основні секрети популярності таких порід дерева.

Обрізна дошка має максимально широким спектром застосування. Вона використовується як для виконання чорнових, так і оздоблювальних робіт. Нерідко матеріал використовується для виготовлення корпусних типів меблів. Переважно вибирають хвойні породи дерев. Модрина і сосна - лідери у відповідній категорії пиломатеріалів.

Брус

Наступна позиція в нашому списку. Колода - пропілену з усіх боків, саме так виглядає брус. Активно використовується при зведенні будинків різних типів - як невеликих будівель, так будинків в кілька поверхів. У деяких випадках застосовується в якості исходника для дощок.

Найбільш поширеними є клеєний і профільований варіанти. Перший характеризується досить високою вартістю, але тривалим періодом експлуатації. Профільовані види обійдуться дешевше і використовуються при створенні конструкції щодо скромних масштабів.

Горбиль

Йдеться про вторинній сировині (якщо можна так висловитися). Отримують матеріал з відходів деревини як хвойної, так і листяної породи. У класифікації виділяють два типи обапола - діловий і дров'яної. У першому випадку його використовують при створенні чорнових підлог, якихось вторинних робіт в будівництві.

Дров'яної горбиль має набагато менші розміри. Основна сфера його застосування - опалення. Деякі підприємства виготовляють з таких відходів технологічні тріски.

Ні в якому разі не плутайте горбиль зі звичайними дошками. Різниця - істотно, хоч на перший погляд вони і досить схожі. Низька вартість робить такий ліс вельми поширеним. Якщо треба затягнути покрівлю, створити міцну опалубку або просто шукаєте сировину для твердопаливного котла - це відмінний варіант.

Брусок

І останній вид пиломатеріалів, про який хочу розповісти. Виготовляється брусок зі звичайних дощок, використовуючи сучасне обладнання. Стругані типи застосовують в меблевій галузі, для виробництва тари. Калібрований брусок - в будівництві, як для зведення будівель, так і для виконання оздоблювальних робіт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги та недоліки ...
Наступна новина: Навіщо купувати дитячий ...

КОМЕНТАРІ