Переваги композитної (стеклопластиковой) арматури

Переваги композитної (стеклопластиковой) арматури

23.07.18 00:09 0 1035

Будівництво завжди було основою розвитку будь-якого суспільства. Різноманіття будівельних матеріалів, які пропонує сучасний ринок, просто вражає. Далі, ми розглянемо один із них, а саме - композитну арматуру, і розповість нам про неї співробітник інтернет-магазину https://gazbetonopt.com.ua/, в якому безпосредньо її можна замовити з доставкою в Харкові.

Арматура композитна хоч і не «новий» матеріал, але популярною стала відносно недавно. Вона все більше завойовує позиції на будівельному ринку, поступово витісняючи свого металевого побратима. За своєю суттю композитна арматура представляє такий же прут, як і звичайна, і відрізняється лише матеріалом, з якого вона виготовлена  (скловолокно).

Основні переваги

Арматура композитна має низку переваг, які вигідно відрізняють її від сталевої:

  • У неї менша вага, що значно спрощує процес перевезення (навантаження, розвантаження) і монтажу, а значить робить її дешевшою;
  • Вона набагато міцніша, надійніша та стійкіша до механічних пошкоджень;
  • Термін службиу неї набагато більший (70-90 років);
  • Не схильна до впливу хімічних засобів, вологи, цвілі та іржі;
  • Володіє низьким коефіцієнтом теплопровідності;
  • Відмінно тримає свою форму.

Застосування композитної арматури

На сьогоднішній день арматура композитна більш затребувана при будівництві фундаментів висотних будинків. Основою для виготовлення склопластикової арматури найчастіше є скляне в поєднанні з іншим волокном (базальтове, вуглецеве). Всі волокна переплітаються разом за допомогою полімерів.

Купити композитну арматуру можна декількох видів: стрижні з гладкою поверхнею і стрижні з ребристою поверхнею. Для більш міцного і надійного контакту з бетоном найкраще підходить другий варіант.

Для кожного будівельного проекту необхідно окремо здійснювати розрахунок матеріалів. Те, що підійде для фундаменту одного будинку, може бути не застосовується для іншого. Такі заходи обумовлені багатьма критеріями: кількість поверхів, екстремальність об'єкта в цілому. Композитна арматура краще металевою вже тільки тому, що при однаковому діаметрі вона буде набагато легше і при монтажі вона не вимагає зварювання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ