Чому дівчатам здавна «прийнято» носити саме спідницю,а чоловікам - штани?

Чому дівчатам здавна «прийнято» носити саме спідницю,а чоловікам - штани?

24.07.18 16:19 0 1033

Якщо говорити про давність, про те, як прийнято здавна, то і у чоловіків і у жінок одяг - покривало вільно закривало тіло й ноги. Штанів не було ні у кого.

Покривала і халати носили і чоловіки, і жінки в багатьох культурах, тільки носії стегнах пов'язок ними не користувалися. У деяких країнах і чоловіки, і жінки закривали обличчя. Ковбої і наші омонівці, наприклад, а не тільки жителі пустель закривати від піску. Хіджаб це просто одяг (покривало). Паранджа, до речі, теж (халат).

Для чоловіків комфорт збільшувався швидше (не треба на верблюді по пустелі шастати) і емансипація з іншого боку теж швидше, тому чоловіки в більшості відмовилися від "спідниць".

У тих випадках, коли зручність вимагало швидше відмовитися від спідниць-покривав і швидше виникала традиція носити штани. На війні, в лісі, наприклад, штани дають очевидні переваги.

А ось жінки більше зберегли свій традиційний одяг - спідниці (до речі, в Україні їх можна придбати в інтернет-магазині https://wearme.com.ua/catalog/yubki/).

На класичний майже універсальний давній одяг можна подивитися в храмах. Ряса священика - старовинний цивільний одяг. Зверніть увагу, що священики в Росії, Вірменії, Грузії, Греції, Італії, Британії одягаються приблизно однаково.

Крім зручності одяг служить регулятором агресії в суспільстві. Деякі вчені навіть вважають, що надягання одягу сприяло тому, що жінки більше стали вибирати чоловіків по розуму, а не по фігурі, що в свою чергу сприяло зниженню агресії і еволюції розуму.

У будь-якому випадку одяг з одного боку зрівнює людей, з іншого боку використовувалася раніше як покажчик статусу, як соціального стану, достатку, так і сімейного стану. Все це для традиційних суспільств, для молодих товариств, де вирує агресія, актуально.

Тому також жінки, як більш консервативні та слабкі довше зберігали довгі покривала. Короткі й обтягуючі спідниці - інша справа, це такий же спосіб виклику, як і обтягуючі штани. Зараз їх чоловіки не носять, але згадаємо гусарську форму, наприклад, знаменитий портрет Дениса Давидова.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як правильно вибрати ...
Наступна новина: Основні плюси біогазазових ...

КОМЕНТАРІ