Основні плюси біогазазових установок

Основні плюси біогазазових установок

24.07.18 17:11 0 856

Вироблення біогазу з біомаси, що складається з органічних відходів, один з перспективних джерел відновлюваної енергії. Він вигідний не тільки з екологічних, а й енергетичним і економічними показниками. Однак в нашій країні він не отримав належного поширення, хоча в Європі і багатьох країнах Азії біогазові установки ефективно використовуються. Так в Китаї функціонує близько дванадцяти мільйонів біогазових установок (до речі, в Україні біогазову установку можна придбати в компанії https://agrobiogas.com.ua/), а в деяких країнах Європи, біогаз становить, мало не чверть загального балансу енергоносіїв.

Біогаз є сумішшю більш ніж на половину, що складається з метану і на третину з вуглекислого газу з домішками інших газів, таких як аміак, сірководень, азот і т.д. Утворюється біогаз завдяки дії особливих метанобразующих бактерій, які переробляють завантажені в реактор відходи біологічного походження без доступу кисню. Даний процес отримав назву анаеробного зброджування. Крім газу на виході з сухого залишку переробленої сировини виходять високоякісні біогумусние добрива, запобігають ерозію ґрунту і збагачують її родючий шар.

Плюси біогазу

Безперечні економічні вигоди такого процесу полягає в ефективній і екологічної переробці відходів, з отриманням на виході корисних в господарстві речовин. Розглядаючи біогаз більш докладно, як один з альтернативних поновлюваних джерел енергії, можна виділити кілька його позитивних сторін:

  • доступність;
  • самопополювана сировинна база;
  • біогазова установка пропонує один з найреальніших відповідей на питання: "Куди дівати сміття?";
  • біогазові установки, поза конкуренцією, в порівнянні з іншими агрегатами по утилізації сміття.

Звичайно, технологія отримання біогазу все ще не досконалі, проте завдяки дотаціям держави і активної позиції багатьох громадян, розвиватися вони починають семимильними кроками. Усунувши недоліки, знизивши собівартість і підвищивши ефективність виробництва, біогаз, так само як і біогазові установки зіграють важливу роль в нормалізації конкуренції, що загострюється екологічної ситуації на планеті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чому дівчатам здавна ...
Наступна новина: Кімнатний кондиціонер vs ...

КОМЕНТАРІ