Кімнатний кондиціонер vs спліт система

Кімнатний кондиціонер vs спліт система

24.07.18 18:18 0 1124

Останні роки обдаровують нас досить високими температурами повітря в літні місяці, другий поверх будинку, в якому я живу постійно, розжарюється під металевим дахом так, що заснути практично неможливо. У справу нагріву приміщення велику лепту вносить велику, практично на всю стіну, вікно. Нічого не вдієш, довелося задуматися про покупку кондиціонера. До речі, в Києві це можна зробити в компанії https://alterair.ua/kondicionirovanie/.

При виборі кондиціонера з'ясувалося, що так звані спліт системи складаються з двох блоків один з них кріпиться на стіну приміщення другий, зовні. Блоки з'єднуються мідними трубками. Крім того виявилося, що в кімнатному блоці в процесі роботи утворюється конденсат, який необхідно відводити за спеціальною пластмасовій трубці. Всі ці деталі зробили установку спліт системи вкрай скрутними, тому що якщо трубки до зовнішнього блоку ще й можна як то провести в коробах, то трубку для відведення конденсату можна було провести всередині стіни, а я зовсім недавно зробив ремонт і ламати стіни в мої плани не входило.

Ці тонкощі змусили мене звернути свій погляд у бік мобільних кондиціонерів. Ідея такого кондиціонера сподобалася мені ще й тим, що мені не знадобиться замовляти установку і підлоговий кондиціонер легше впишеться в інтер'єр. Трохи зіпсував настрій той факт, що при установці мобільного кондиціонера необхідно відводити гаряче повітря і для цього в комплекті давався пластмасовий гофрований повітропровід діаметром більше майже 150 мм. Однак ця обставина мене не сильно збентежило оскільки стіни другого поверху зроблені у мене з гіпсокартону, і зробити в них наскрізну дірку зовсім просто. Так і вийшло.

Для того, щоб зробити отвір в стіні, мені знадобилася лобзиковая пилка і 10 хвилин часу, тому через годину кондиціонер вже був встановлений і його можна було включати. Зараз пройшло 3 роки як ми користуємося цим кондиціонером. Що-ж можна сказати про плюси і мінуси мобільних кондиціонерів за підсумками такого значного періоду їх експлуатації? На жаль виявилося що недоліки є, але почну з плюсів. І так, ось список плюсів мобільних кондиціонерів.

Плюси мобільного кондиціонера

 

  • Доступна ціна;
  • Легкість установки, але тільки за умови, що є можливість зробити отвір в стіні вашого будинку. Виводити трубу в вікно, як радить інструкція, виявилося не серйозним;
  • Пристойний зовнішній вигляд;
  • Вбудований резервуар для збору конденсату з індикатором заповнення (потрібно зауважити, що такий резервуар є не у всіх моделях);
  • Немає необхідності частих профілактик (питання насправді спірне, тому що чистити потрібно зовсім будь-який кондиціонер. Пил, що проходить через кондиціонер забиває протоки призначені для конденсату, перетворюється в кашу і погіршує роботу пристрою в цілому;
  • Наявність дистанційного управління, але це зараз не є чимось особливим.

Мінуси мобільного кондиціонера

Мінус всього один, але дуже серйозний. Якщо зважити всі плюси і цей один мінус невідомо що перетягне. Справа в тому що кондиціонер дуже сильно шумить причому, особливо сильно він шумить в процесі охолодження повітря, коли в добавок до основного вентилятору включається потужний компресор і вентилятор на видув гарячого повітря. Компресор включається так раптово, що іноді прокидаєшся. Така особливість не дозволяє включати кондиціонер на ніч.

Мобільний кондиціонер - витяжний вентилятор

У кімнатних кондиціонерів є ще одна серйозна особливість. Мені важко визначити її до плюсів чи до мінусів. Справа в тому, що в той час, коли кондиціонер працює на охолодження, він видуває на вулицю величезні, просто гігантські обсяги повітря з кімнати. Цілком очевидно, що повітря в кімнату прибуває з інших кімнат. Дійсно, потік повітря в кімнату з кондиціонером з інших кімнат на стільки сильний, що навіть двері важко закрити. В результаті необхідність видувати повітря з кімнати, по-перше, означає виключно ефективну вентиляцію приміщення, а по-друге, це означає, що мобільний кімнатний кондиціонер ніколи не зможе значно знизити температуру повітря в приміщенні. Проте, кондиціонер працездатний і цілком може зробити з пекла цілком нормальну температуру 22-23 градуси. Вночі, коли на вулиці не так жарко і засмоктуваний в кімнату повітря помітно холодніше, можна охолодити кімнату ще сильніше.

Що ж у підсумку?

Кілька років зневажати з цим мобільним кондиціонером, я вирішив, все-таки, поставити спліт-систему. Для цього мені довелося розібрати одну внутрішню стіну і зняти з однієї зовнішньої стіни будинку кілька листів сайдинга, щоб повісити зовнішній блок і багато чого ще. Зараз всі проблеми позаду, кондиціонер працює і я реально ловлю кайф, оскільки він абсолютно безшумний і при цьому охолоджує як звір. Крім того, він ще й очищає повітря, попутно збагачуючи його іонами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ