Професія різноробочий: Що потрібно знати?

Професія різноробочий: Що потрібно знати?

24.07.18 18:41 0 1351

Складно сказати, коли саме виникла така професія, як різноробочий, та й чи можна взагалі назвати її певною спеціальністю. Це некваліфіковану працю, який вимагає від людини в основному фізичної сили і мінімальної інтелектуальної діяльності. Сьогодні, на піку панування ринку, з'явилося поняття лізинг персоналу. Солідна його частина - це люди без професії, і різноробочі в оренду користуються великим попитом в торгових центрах, на складах, будівельних об'єктах і в виробництві.

Коли з'явилося саме поняття людини без кваліфікації як трудовий одиниці?

У нашій країні трудові та соціальні відносини завжди дещо відрізнялися від загальноприйнятих у світі. Згадати хоча б про те, що кріпосне право було скасовано лише в 19-му столітті, а формально люди перебували в залежному становищі аж до революцій 1905 і 1917-го року. Тому різноробочими можна сміливо назвати всіх кріпаків, які не мали професією. Їх могли задіяти в сільському господарстві, в цеховому виробництві, на будівництві будинків та доріг. З огляду на, що багато поміщики передавали своїх кріпаків на тимчасовий працю, тим самим здаючи різноробочих в оренду. Як і в Європі і Азії, про їхнє здоров'я рідко хто дбав. Трудові ресурси вважалися «душами», тобто цілою родиною, незалежно від кількості дітей.

Державі періодично потрібні різноробочі для втілення в життя грандіозних проектів. До них можна віднести будівництво міст, прокладку каналів, доріг і т. д. Працюючи за мізерні гроші, люди просто не мали іншого вибору, оскільки фактично собі не належали. Їхнє становище нітрохи не покращився під час індустріалізації, яка випала вже на кінець ХIХ-початок ХХ століття.

З'явився своєрідний лізинг персоналу, коли некваліфікованих селян відправляли в міста, де ті працювали на заводах, фабриках, а також в сфері будівництва і торгівлі. Робили вони то, що накажуть, виконуючи свої нехитрі, але часом дуже складні обов'язки.

Ситуація змінилася після революцій і воєн початку ХХ століття. Про владу більшовиків прийнято говорити багато поганого, проте саме вони внесли свій вклад в те, щоб дати кожній людині хоч якусь професію. Людина без освіти міг відправитися на завод, зробити кар'єру від простого вантажника до керівника, і такі випадки були дуже поширені. Але майже всі починали трудовий шлях саме з рівня різноробочого (вантажник, двірник, асфальтоукладальник, помічник майстра).

В останні десятиліття все частіше можна почути, що незабаром роботи і машини повністю замінять людську працю. Тенденція очевидна, проте існує категорія робіт, де використання механічної сили недоцільно. Яскраве тому підтвердження - професія різноробочий. В його обов'язки входить виконання ряду доручень, які не вимагають специфічних навичок і кваліфікації. До речі, якщо вам потрібні різноробочі в Києві (разнорабочие в Киеве), то замовити їх можна на сайті http://gmdgroup.com.ua.

Які ж вимоги роботодавці висувають до різноробочих?

Виділимо основні:

  • відповідальність;
  • працьовитість;
  • відсутність шкідливих звичок;
  • тямущість;
  • витривалість;
  • міцне здоров'я.

Будь-яка людина, який відповідає наведеним вимогам, може без проблем прийти на будівельний майданчик або на склад і запропонувати свої послуги. У міру виконання завдань, різноробочий набуває навиків, які в подальшому можна використовувати для пошуку більш перспективної роботи. Ця професія не передбачає комфортних умов праці. В обов'язки різноробочого входить виконання підсобних робіт на будівельних майданчиках, складах, ангарах; вантажно-розвантажувальні роботи, переміщення і транспортування матеріалів; прибирання вірною території, під'їзних шляхів до майданчика, складу; виконання допоміжних робіт, які можуть знадобитися фахівцям.

Сьогодні професія різноробочого у великих містах затребувана серед приїжджих і студентів. Вони трудяться на виробництві, на складах, в магазинах, а також на тимчасових роботах. Активно здаються різноробочі в оренду, правда, називається це дещо по-іншому.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Кімнатний кондиціонер vs ...
Наступна новина: Апаратна косметологія: Що ...

КОМЕНТАРІ