Обладнання європейського зразка встановили у Більче-Золотецькій лікарні

Обладнання європейського зразка встановили у Більче-Золотецькій лікарні

25.07.18 10:45 0 461
Одним із ключових завдань облдержадміністрації є створення умов для якісних й доступних медичних послуг, а також покращення матеріально-технічної бази установ охорони здоров'я області. Про це наголосив очільник області Степан Барна під час ознайомлення із геліосистемою нагріву води у Більче-Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні, 24 липня, під час робочої поїздки на Борщівщину.

«Робота даного обладнання допоможе суттєво скоротити використання газу, оскільки геліополе налічує 48 колекторів (рівняється 22500м3/рік газу). Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, з державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію існуючої системи гарячого постачання води та підігріву басейну із використанням закритої геліосистеми, було виділено понад 2 млн 990 тисяч гривень», — зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації.

До слова, геліосистема нагріву води лікує апное та важкі розлади сну. У той же час на базі лікувального закладу розширили вже існуюче відділення водолікування із процедурами підводного витягу хребта під нахилом, кисневої, озонової та гідромасажної ванни, а також чотирьохкамерної ванни для рук та ніг.

«Лікарня активно бере участь в грантових програмах. Відтак, вже отримали 18 тисяч доларів, що дало можливість закупити три медичних апарати для пацієнтів лікарні. До цієї суми очікується ще 2 тисяч доларів», — коментує головний лікар вказаного медичного закладу Любомир Синоверський.

Варто зазначити, у Більче-Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації плануєють сформувати відділення для лікування учасників антитерористичної операції та їх сімей на 50 ліжок, загальною кількістю сім палат.

«Відрадно, що в лікарні оздоровлюються хлопці з 44-ої бригади. Загалом доступ до отримання якісної медичної допомоги забезпечить покращення, збереження й відновлення здоров'я громадян і тому числі й жителів сільської місцевості», — підсумував Степан Барна.

Довідково:

Фізіотерапевтичне відділення лікарні містить відділи апаратної фізіотерапії, водолікування, теплолікування, басейн, сауну, інгаляторій та фітобар, кімнату штучного мікроклімату, ручні та апаратні масажі, а також лаз ЛФК та механотерапії.

Система водопідготовки включає два рівня: очищення води від механічних домішок, який дозволяє понизити каламутність і захистити устаткування від пошкодження, а також демінералізація води з розділенням води на два потоки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На перехресті вулиць у ...
Наступна новина: На Житомирщині посилять ...

КОМЕНТАРІ