Міський або гірський велосипед: Що вибрати?

Міський або гірський велосипед: Що вибрати?

25.07.18 07:55 0 980

Перед покупкою велосипеда, багато людей задають запитання: "Який саме велосипед мені потрібен - міський або гірський?". Давайте розбиратися і допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину https://bikeway.dp.ua/, в якому безпосредньо можна придбати надійного "залізного коня".

Взагалі велосипеди для дорослих людей поділяються за 3 категоріями:

  • міський або дорожній;
  • шосейний або спортивний;
  • і, так званий, гірський, призначений для бездоріжжя і пересічених рельєфів місцевості.

Гірський велосипед

Під поняттям гірський велосипед мається на увазі широкий спектр підтипів, що мають характерний риси:

  1. Міцну і відносно невелику рама зі збільшеним дорожнім просвітом;
  2. Подовжений винос керма, прямої форми з невеликим підйомом;
  3. Амортизаційні вилки або повну підвіску;
  4. На кермі розташовується манетка, тому швидкості, яких може бути від двадцяти однієї до двадцяти семи, можна перемикати без відриву руки. Такої кількості передач вистачає і для швидкісного руху по шосе і для крутого підйому по складній дорозі, а особлива конструкція заднього і переднього перемикачів, ведених і ведучих зірочок і ланцюгів, надійно перемикають швидкості навіть в умовах підвищених навантажень і сильного забруднення;
  5. Потужні шини з розвиненим протектором, як заднє колесо гірського велосипеда, так і переднє, що володіє двостінними ободами, а позашляхові покришки часто замінюють на полусліки або сліки;
  6. Надійність гальмівної системи забезпечують дискові або обідні гальма консольного типу, а іноді і гідравлічний привід.

Гірський тип байків не тільки самий універсальний, але і наймодніший. Поза асфальту йому немає рівних.

Дорожній або міський (Сітібайки)

Він призначений для неквапливого пересування по міських вулицях. Характерні риси: жорстка вилка і великі колеса з дрібним малюнком протекторів і шинами середньої товщини. Відкриту раму мають жіночі міські велосипеди, а у чоловічих рама закрита. Незнімні грязьові щитки, захист ланцюга і багажне пристосування встановлені завжди. До них можна додати при необхідності. Електрообладнання часто встановлюють в заводській комплектації.

Вибрати міський велосипед зовсім не складно тому, що, не дивлячись на широкий спектр моделей, це велосипеди одноманітні, досить важкі і не підходять для екстремальних навантажень. Сітібайки комплектуються в наш час планетарними багатошвидкісними втулками, мають внутрішнє перемикання трьох або семи передач, на відміну від старих моделей, що мають тільки одну передачу. Навантаження на руки при їзді на них майже відсутня, посадка висока, сідло широке і подпружиненное, жартома називається диваном, і встановлюється на амортизаційний штир, зручне при їзді.

Моделі з широченним кермом і високою посадкою - крузери

Вони теж відносяться до класу міських, а їх головне достоїнство в відсутності необхідності частого обслуговування тому, що всі механізми, котрі піддаються швидкого зношування, захищені від попадання бруду. А для їзди в міських умовах, з частими зупинками, зручна можливість перемикання передач прямо стоячи на місці, завдяки задній втулці з внутрішнім їх перемиканням.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги промислових ...
Наступна новина: На Тернопіллі селянські ...

КОМЕНТАРІ