Що собою представляють сталеві резервуари?

Що собою представляють сталеві резервуари?

25.07.18 08:17 0 1138

Металеві резервуари призначені для стаціонарного зберігання різних рідин, в тому числі нафти і нафтопродуктів для АЗС. Всі типи резервуарів для нафтобаз складаються з металевого корпусу циліндричної форми (класифікуються на горизонтальні ємності і вертикальні циліндричні), на якому встановлені обладнання, технологічні люка і металеві патрубки. Для додання міцності в них зварюються ребра (кільця діафрагми) для жорсткості конструкції при виготовленні на заводі. До речі, в Україні замовити проектування і монтаж сталевих резервуарів можна в компанії «Центррезервуарсервис»: https://rezervuary.com/.

При виробництві панелей для резервуарів кожна панель обробляється спеціальним порошком. При нагріванні стали при високих температурах дана речовина одноразово розплавляється, утворюючи рівне епоксидне покриття.

Переваги сталевих резервуарів:

  • покриття витримує температуру до 80 0 С;
  • отвори для болтів, люки і лази для персоналу, місця приєднання фланців також повністю оброблені захисним покриттям;
  • покриття може бути відновлено в області втрати захисту з використанням аналогічного покриття.

Сталеві резервуари мають ряд особливостей, які роблять їх економічно вигідними і застосовними у багатьох галузях виробництва:

  1. не потрібно ніякої грунтовки;
  2. швидке затвердіння забезпечує високу швидкість напилення;
  3. захист при широкому діапазоні температур;
  4. стійкість до катодного відшарування;
  5. висока здатність до згинання;
  6. легкий візуальний огляд пофарбованих поверхонь;
  7. придатні для зберігання питної води.

Вертикальні сталеві резервуари

Сталеві вертикальні резервуари обсягом від 20 до 50 000 м3, використовуються для зберігання світлих і темних нафтопродуктів, харчових продуктів, води, мінеральних добрив, паливно-мастильних матеріалів, а також інших типів рідин.

Повна комплектація може включати плоске або конусное днище, корпус циліндричної або прямокутної форми, стаціонарну дах, майданчики, сходи і люки для персоналу. Додатково посудину зі сталі може мати понтон або теплоізоляцію. Термін експлуатації резервуара з чорної сталі - 10 років.

Значення металевих резервуарів в промисловому виробництві і видобутку сировини складно переоцінити. З чорної сталі виготовляються ємності для зберігання палива на нафтобазах. Такі баки націлені на підвищення рентабельності підприємства і відповідають технологічним вимогам.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Тернопіллі селянські ...
Наступна новина: У Тернополі будують новий ...

КОМЕНТАРІ