Вибираємо собі шафу-купе

Вибираємо собі шафу-купе

25.07.18 08:44 0 729

Зараз є багато різних видів шаф. Але є і так звані шафи-купе, які мають багато переваг у порівнянні з "розпашними". Саме тому вони набувають все більшої популярності (до речі, придбати їх можна в інтернет-магазині https://alkamebel.com.ua/). Але, як саме вибрати шафу купе? Про це далі.

Шафи-купе просто незамінні в малогабаритних квартирах, оскільки дозволяють максимально задіяти використовується під них простір. Взагалі шафа-купе (особливо, якщо він робиться на замовлення за індивідуальним проектом) доречний в будь-якому приміщенні і органічно виглядає в будь-якому типі планування. Її купують для прихожої, спальні, дитячої, в вітальню і офіс. Шафи-купе можуть бути готовими моделями або виготовлятися на замовлення.

Як вибрати шафу купе?

Зовнішній вигляд шафи-купе формують головним чином розсувні двері. Існує два способи кріплення таких дверей. Перший: двері поміщаються в алюмінієву раму, яка переміщається по нижньому треку, що є "несе", на фторопластових роликах. Верхній трек є "фіксуючим". Недоліком такого способу є те, що пази потрібно періодично очищати від набивають в них пилу для вільного руху дверей. При другому способі кріплення ролики рухаються по треку, прикріпленому до "стелі" шафи, нижній трек кріпиться під "статтю" шафи і не видно. Опорний ролик може бути оснащений пристроєм для запобігання зісковзування двері з рейки. Також в шафах-купе можуть використовуватися і орні двері, які кріпляться на меблеві петлі, а також відкидні двері на особливих металевих кріпленнях

Дизайн дверей може бути дуже різноманітним. Матеріали і комплектуючі дозволяють підігнати шафу-купе під колір обробки решти меблів і міжкімнатних дверей Вашої квартири. Двері виготовляються не тільки з гладкої оздоблювальної плити, але і з фільонки, а також зі скла. В якості декоративного елемента може застосовуватися дзеркало з фацетом (може бути довільної форми, наклеюється на плиту з ДСП). Можуть запропонувати комбінований варіант з ДСП, скла та дзеркал.

Шафи-купе, як і будь-які меблі, розрізняються по застосовуваних для їх виготовлення матеріалами і фурнітурою. Найбільш дорогі з небитким склом триплекс, різними декоративними елементами. У них застосовуються алюмінієві профілі, панелі обробляються натуральним ДСП. Є шафи-купе, в яких дорогі елементи і декор відсутні, але вони можуть надійно послужити довгі роки.

Стилі теж різні. Є високі і прямі моделі, в строгому класичному стилі, тобто з вигнутими і увігнутими полками і панелями. Природно, чим більше декоративних елементів буде містити шафа, тим вищою буде його ціна. В кінцевому рахунку хоч і не шафа купе стиль квартири визначає, але до його вибору варто підійти максимально уважно - адже коли все підібрано в тон, загальна картина просто чудова!

Вибираючи шафу-купе, подумайте, де вона буде стояти. Дзеркала візуально "розсовують" простір, тому шафа-купе, який буде знаходиться в темному, вузькому або невеликому приміщенні краще прикрасити великим дзеркалом. Якщо Ви збираєтеся зберігати в шафі книги, посуд, і т.п. - для нього підійдуть скляні двері. Для вітальні можна вибрати шафу з відкритими полицями (на яких розмістяться апаратура, фотографії, книги і т.д.) А ось шафа, в якому Ви будете зберігати одяг, краще зробити з "закритими" дверима. Які у шафи будуть двері - залежить від Вашого бажання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ