Житомирщина: в області контрольована ситуація із наявністю хлору на водоканалах

Житомирщина: в області контрольована ситуація із наявністю хлору на водоканалах

26.07.18 08:36 0 488
Водоканали у містах обласного значення та м. Житомир мають достатньо запасів хлору і ситуація повністю контрольована. Водночас підприємства продовжують шукати альтернативні рішення для очищення води.

Про це йшлося під час позачергового засідання обласної комісї з питань ТЕБ та НС 24 липня, за участю заступника голови ОДА Олексія Ясюнецького.

Нещодавно Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що виробництво рідкого хлору в Україні відновлено, а також паралельно йдуть поставки хлору з Румунії.

— За інформацією заступника директора департаменту регіонального розвитку – начальника управління ЖКГ ОДА Тетяни Вареми, у результаті співпраці із Румунією вже завезли першу партію хлору і КП «Бердичівводоканал» отримав 1 тонну. Ще 4 тонни невдовзі доставлять на КП «Житомирводоканал». Таким чином на водоканалах міст обласного значення та Житомира зберігається достатньо запасів хлору, які використовуватимуть для очищення води.

Наразі підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Житомирщини продовжують шукати інші варіанти для процесу знезараження питної води. Так, у м. Коростень розробили проект щодо переоснащення водоканалу для можливості використання гідрохлориду, що є альтернативою для очищення води.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільському ліцеї ...
Наступна новина: Прибудову біля магазину ...

КОМЕНТАРІ