Чернігів: Владислав Атрошенко: щоби контроль у містобудуванні був комплексним,експертиза повинна бути міською

Чернігів: Владислав Атрошенко: щоби контроль у містобудуванні був комплексним,експертиза повинна бути міською

26.07.18 12:12 0 550
При необхідності ліквідувати надзвичайні ситуації (в т. ч. підтоплення) в багатопквартирних будинках міста ЖЕкам Чернігова тепер допомагатимуть профільні управління міської ради, які будуть залучати і направляти туди фахових проектантів та інших спеціалістів. Таке доручення під час розширеної наради 24 липня дав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Мета новацій - допомагати міським ЖЕКам у таких ситуаціях діяти ефективно, приймати правильні проектні рішення.

Поштовх до такого кроку дало обговорення на цій нараді ситуації, яка виникла після сильної зливи 21 липня за адресою пр. Миру 263. На даній земельній ділянці будинки зводили два різні забудовники. Один збудував "висотку" зі зливовою каналізацією біля нього (щоправда, питання правильності її функціонування ще ще треба додатково вивчити). А інший - три будинки, біля яких зливової каналізації взагалі немає. Як результат - шлях води став таким, що одному з цих будинків затоплює підвал і підмиває фундамент.

Міський голова вважає, що така проблема виникла тому, що комплексно, разом ці проекти не оцінювалися і не погоджувалися. Кожним із них займалися різні проектні та експертні організації, які дивилися локально. І тепер з'явився виток води в точці будинку пр. Миру 263 - фактично за сукупних помилок окремих проектантів або забудовників.

Аби в подальшому подібних ситуацій з проектуванням території та мереж при зведенні житлових будинків у місті не виникало, Владислав Атрошенко вважає за необхідне, по-перше, прискорити створення геоінформаційної карти міста. Це має бути електронна система, на якій відображено фактичне місцезнаходження одночасно всіх міських комунікацій та мереж, у тому числі і мереж відведення дощових і талих вод з прив'язкою до висоти території.

- З появою такої карти в місті кожен проект буде узгоджуватися з геоінформаційною системою. І тоді б це було би схоже на містобудівну ідеологію і вписувалося би в загальні рамки по кожному інвестору та забудовнику. Зараз у деяких моментах це просто хаос, будуються квадратні метри, продають, а люди потім беруться за голову, - сказав міський голова.*/blockquote

Другим потрібним кроком Чернігівський міський голова вважає законодавчі зміни, які передали би повноваження контролю в сфері містобудування саме містам. Будівельна експертиза має бути не розпорошеною по різних фірмах, як зараз, а міською. Це дозволить здійснювати загальний контроль містобудівної логіки - в тому числі у влаштуванні комунікацій та мереж.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ