Ехолоти з навігатором для лову з човна

Ехолоти з навігатором для лову з човна

26.07.18 19:26 0 1006

Який рибалка не мріє завжди знати, де знаходиться риба, в якому горизонті вона стоїть і як себе веде. З появою ехолотів це стало можливо. Цей високотехнологічний прилад дозволяє досліджувати дно за допомогою ультразвукового випромінювання і вивести інформацію на дисплей. Тепер жодна обережна риба не зможе сховатися від «очей» рибалки.

Однак на великих водоймах часом недостатньо просто «продзвонити» дно. Необхідно ще запам'ятати перспективні точки і постійно орієнтуватися на водних просторах. Тоді виробники об'єднали здатності ехолота з навігацією, отримавши багатофункціональний пристрій (до речі, придбати його можна в інтернет-магазині https://aquamania.ua/jeholotinavigatori/).

Тепер ехолот з навігатором для риболовлі з човна набув широкого поширення серед рибалок, що полюють за представниками іхтіофауни на море і океані. На внутрішніх водоймах такі просунуті сонари використовуються на безкрайніх просторах водосховищ і озер, а також на великих річках, особливо в їх низов'ях.

На що звернути увагу при виборі ехолота?

Ехолот з GPS - це складний прилад, здатний одночасно виконувати багато функцій, що полегшують життя рибалці. Природно, багато опції, якими наділені подібні сонари, не завжди потрібні. На малих і середніх річках, невеликих озерах і кар'єрах, інших обмежених локаціях навігаційні пристрої, по суті, не потрібні. У цих умовах цілком згодяться бюджетні ехолокатори, добре скануючі дно в місці ловлі.

Пристрої з функціями GPS потрібні, перш за все, на великих водоймах. Їх використовують троллінгісти, любителі стрімкого вудіння, спінінгісти, фідерісти та інші рибалки. Крім них, в подібних ехолота потребують промисловики, різні дослідницькі та рятувальні судна.

Порада: Для малих річок слід купувати самі бюджетні перевірені моделі ехолотів.

Ехолот, поєднаний з навігатором GPS, називається картплоттер. І, хоч цей прилад є одним цілим, при його виборі розглядати слід по-окремо і навігаційні характеристики, і властивості сонара. Якщо про робочі параметри ехолокаторів сказано чимало, то другим напрямком слід приділити більше уваги в рамках даного матеріалу.

Хороший ехолот покаже багато корисної інформації

Важливим параметром таких ехолотів є потужність GPS-сигналу. Він повинен бути достатнім, щоб рибалка завжди міг відстежувати своє місцезнаходження і використовувати функції приладу по максимуму. Слабкий передавач буде працювати з перебоями, сигнал може зовсім пропадати або надходити на пристрій з відставанням.

Найчастіше, купивши картплоттер, рибалка вже має на ньому завантажені навігаційні карти. Однак на практиці виявляється, що їх недостатньо для повноцінної риболовлі. Тому можливість підключати інформацію з зовнішніх носіїв є найважливішою характеристикою просунутого ехолота. З її допомогою можна буде довантажувати додаткові карти, необхідні для конкретної місцевості.

Як влаштований поплавок з камерою?

Професійні ехолокатори з функціями GPS дозволяють самостійно створювати карти і коригувати наявні. Рибалка при потребі може самостійно доповнювати карти допоміжною інформацією:

  • лінія фарватеру;
  • напрямок течії і його сила;
  • глибини в точці лову або їх перепади;
  • інші навігаційні знаки.

Іноді є можливість завантажувати, а потім користуватися топографічними картами і лоціямі.

Важливе значення мають розмір дисплея ехолота і якість інформації, що відображається на ньому картинки. Обов'язково має бути присутня можливість швидко перемикатися між режимами показу інформації, а також опція поділу екрана на кілька областей для одночасного вивчення обстановки в різних ракурсах.

Відносно виробника ехолотів з GPS-модулем, то нічого нового сказати неможливо. Традиційно кращими на ринку є наступні бренди:

  1. Lowrance;
  2. Humminbird;
  3. Garmin.

Решта компаній намагаються робити хороші вироби, але поки не дотягують до тієї планки, яку задала згадана трійка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Горщиківській ОТГ 2 роки: ...
Наступна новина: Як працює турбокомпресор?

КОМЕНТАРІ