Як працює турбокомпресор?

Як працює турбокомпресор?

26.07.18 19:35 0 1355

Турбокомпресор служить для компресії повітря, що надходить в дизельний двигун, що дозволяє двигуну заштовхувати в циліндри більше повітря, а більше повітря означає, що можна додати більше палива. Двигун спалює повітря і паливо і за рахунок цього створюється механічна сила, і чим більше палива і повітря, тим потужніше двигун. До речі, купити турбіну для двигуна можна на сайті http://centr-turbin.com/catalog/turbiny.

Говорячи простіше, турбокомпресор складається з турбіни і компресора, з'єднаних загальним валом укріпленому на системі підшипників. Турбокомпресор перетворює вторинну, невикористовувану енергію вихлопних газів в стиснене повітря, що закачується в двигун. Це дозволяє двигуну спалювати більше палива, виробляючи більше енергії, і покращує загальну продуктивність процесу згоряння.

Турбіна складається з двох компонентів, турбінного колеса і колектора, зазвичай званих корпусом турбіни. Вихлопні гази направляються в турбіну через корпус турбіни. Енергія вихлопних газів обертає турбіну. Пройшовши через лопаті колеса турбіни, гази випускаються через спеціальні отвори в корпусі турбіни.

Компресори є протилежністю турбін. Вони також складаються з двох компонентів; робочого колеса або колеса компресора і корпусу компресора. Колесо компресора пов'язане з турбіною валом із загартованої сталі. Коли колесо компресора обертається, повітря втягується всередину і стискається, так як лопаті колеса обертаються з високою швидкістю. Корпус розроблений таким чином, щоб перетворювати потік повітря, що володіє високою швидкістю і низьким тиском, в потік повітря з високим тиском і низькою швидкістю за допомогою процесу, званого дифузією.

Щоб забезпечити наддув, турбокомпресор використовує вихлоп двигуна, щоб привести в рух турбіну, яка в свою чергу обертає нагнітач повітря. Турбіна турбокомпресора обертається зі швидкістю до 150 ТОВ оборотів в хвилину (об-хв), що в 30 разів швидше двигунів більшості автомобілів. Так як вона з'єднана з вихлопною системою, температура в турбіні також дуже висока. Повітря надходить в компресор при температурі навколишнього середовища, але при стисненні температура зростає і на виході з компресора досягає 200  С.

Система підшипників турбокомпресора змащується маслом з двигуна. Масло подається під тиском в корпус підшипника, через підшипники ковзання та рушійні систему. Масло також виступає як охолоджувач, адсорбуючи тепло, вироблене турбіною.

Підшипники ковзання вільно рухається обертального типу. Для правильної роботи, підшипники ковзання повинні бути оточені плівкою масла. Зазори підшипників дуже малі, менше товщини людської волосини. Брудне масло або засмічення в отворах подачі масла можуть серйозно пошкодити турбокомпресор.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Навіщо потрібен чохол на ...

КОМЕНТАРІ