Ігор Гундич: У нас є критерії до якості ремонтів доріг і ми вимагаємо їх дотримання

Ігор Гундич: У нас є критерії до якості ремонтів доріг і ми вимагаємо їх дотримання

29.07.18 11:26 0 458
На ремонт доріг державного та місцевого значення виділяються чималі кошти. І тому в ОДА є критерії до якісного виконання дорожніх робіт і ми їх вимагаємо від підрядників – 10 років гарантії на капітальний ремонт доріг та 5 років на поточний середній ремонт.

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у коментарі ЗМІ після сесії обласної ради, яка пройшла 26 липня.

«Всі знають, що Президент України оголосив 2018-2020 рр. – роками доріг і виділяються немалі кошти на їх ремонт. Тому проблем з коштами у нас немає, є проблеми з якістю виконання робіт, до яких у нас свої критерії. І САД, і Облавтодор звикли працювати «дідівськими методами». Зрозуміло, що такого не повинно бути і такі ремонти не пройдуть. Адже коли їдеш і бачиш, як ногами затоптують асфальт, то це просто викидання державних грошей. Всі ямкові ремонти, які проводились на місцевих дорогах, виконувались фрезою. У нас є критерії до дорожніх робіт і ми їх вимагаємо від підрядників – 10 років гарантії на капітальний ремонт доріг та 5 років на поточний середній ремонт. Я хочу, щоб ми робили дороги так, щоб не було соромно ні мені, ні тим людям, які їх роблять», – зазначив Ігор Гундич.

Голова ОДА додав, що враховуючи те, що інтенсивність руху на місцевих дорогах не така велика, як на державних, то ямковий ремонт протримається 2-3 роки.

Щодо коштів митного експерименту керівник області повідомив, що з минулого року залишилось 116 млн грн невикористаних коштів, з яких 40 млн грн передбачено на ремонт ділянки М-21.

— «Кошти, які передбачені на цей рік САДУ, це 40 млн грн на ремонт ділянки М-21 від Коростеня до Овруча. Але тендер на дорожні роботи ще не проведений. А виділяти кошти, коли не проведений тендер, – це абсурд. Тому що потім не буде з кого спитати – ні грошей не буде, ні дороги. Спочатку потрібно провести тендер, визначити переможця і тоді ми виділимо кошти на ремонт. Я є гарантом того, що кошти будуть», – зазначив Ігор Гундич.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі отримання ...
Наступна новина: Чернігів: На вулиці ...

КОМЕНТАРІ