Флагман Xiaomi Mi8

Флагман Xiaomi Mi8

30.07.18 07:20 0 1333

В кінці травня компанія Xiaomi представила свій черговий флагманський смартфон Mi8. Виробник, до речі, «перестрибнув» цифру в назві мобільника - за логікою мав з'явитися Mi7, проте компанія вибрала 8. Саме стільки років китайському, скажімо так, стартапу виповнилося в 2018 році. Модель Mi8 звично відповідає традиціям китайського виробника: спритна, як не глянь топова, але при цьому доступна з точки зору ціни. З регіональними застереженнями.

 Новий флагман Xiaomi Mi 8 вийшов в 3 варіантах: «звичайний» Mi8, Mi8 Explorer Edition з прозорим корпусом і вбудованим під дисплеєм сканером відбитків пальців (обидва з 6,21-дюймовим екраном), а також більш дешевий Mi8 SE з чіпом Snapdragon 710 і 5, 88-дюймовим дисплеєм.

Зовнішній вигляд, ергономіка

Так, хотілося б сказати, що Mi8 відрізняється від інших смартфонів зовні, але не судилося. Досвідчене око, ймовірно, побачить якісь риси, характерні саме для девайсів даного виробника, проте це малоймовірно. Хіба що логотип на задній панелі натякне.

Новинка отримала металевий корпус, обгорнутий в скло. Якщо у випадку з керамічним корпусом глянець можна пробачити (внутрішній голос постійно нагадує: «Це кераміка, круто, мало у кого таке є»), то у випадку з металом і «звичайним» Gorilla Glass 5 градус задоволеності трохи знижується - заляпана кришка виглядає не дуже привабливо. Зате повинна ефективно протистояти подряпинам.

Праворуч і ліворуч корпус тонший - топові моделі різних вендорів (за рідкісним винятком) вдаються саме до такого виверту, щоб додати витонченості зовнішнім виглядом телефонів та зменшити габарити. Розміри ж апарату складають 154,9 × 74,8 × 7,6 мм, його вага - 175 г.

Передня панель практично повністю зайнята 6,2-дюймовим дисплеєм із співвідношенням сторін 18,7: 9, роздільною здатністю 1080 × 2248 пікселів (щільність пікселів близько 402 ppi) і закругленими кутами. Вгорі розмістився «козирок», в якому ховаються фронтальна 20-мегапіксельна камера з «величезними», як пише Xiaomi, пікселями в 1,8 мікрона, телефонний динамік і набір датчиків, в тому числі для розпізнавання особи. У Explorer Edition вже 3D-камера, яка працює ефективніше оптичної системи звичайного фотомодуля.

«Моноброву» можна приховати в налаштуваннях системи. У цьому випадку «вуха» з боків закриваються чорною заливкою, імітуючи рамку, проте графічні елементи інтерфейсу (заряд батареї, повідомлення і так далі) залишаються на місці - з боків від «козирка». Ховати чи не ховати, вирішує користувач, але в разі необхідності (наприклад, при перегляді відео) система автоматично приховає цей конструктивний елемент.

Задню панель віддали під подвійний фотомодуль в компонуванні 12 + 12 мегапікселів, розміщений вертикально збоку зліва. Сканер відбитків пальців - посередині, невеликого діаметру. З його допомогою можна активувати екран, не вносячи відбитків пальців в базу, але доведеться свайпнуть по дисплею, щоб потрапити на робочий стіл. При включеному захисті дактилоскопічний сенсор спрацьовує моментально. Іншого очікувати від встановленого «заліза» і свіжої ОС було б дивно.

Смартфон дозволяє одночасно працювати сканера відбитків пальців і системі розпізнавання осіб з ІК-підсвічуванням. Сканер особи спрацює при активному екрані: щоб розблокувати апарат, необхідно спочатку доторкнутися до датчика на задній панелі або кнопки включення, а потім «подивитися в телефон». Камера відгукується на обличчя господаря як дресирований пес на команду - без помітних затримок. Так, якщо звично натиснути на кнопку включення збоку і одночасно подивитися на екран смартфона, він розблокується моментально. При налаштуванні цього способу аутентифікації (камерою) система вказує, що при бажанні її можна обдурити фотографією користувача, тобто захист не дуже ефективна.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Біокамін: Що це таке?
Наступна новина: Интернет-магазин мебели ...

КОМЕНТАРІ