Хто такий системний інтегратор?

Хто такий системний інтегратор?

30.07.18 17:59 0 2037

Щоб розібратися і визначити, який тип робіт можна назвати системною інтеграцією і що під це визначення може потрапити, а також з'ясувати, хто такий системний інтегратор і чим він займається, існує безліч описів і різних позначень.

Сам термін «системний інтегратор» не визначає належність професії конкретно до індустрії, пов'язаної з інформаційними технологіями, оскільки може використовуватися до багатопрофільної компанії будь-якого напрямку, яка отримує прибуток з додаткової вартості до суми замовника.

З цього можна зробити висновок, що системна інтеграція означає створення єдиної системи та невеликих окремих потоків, які пов'язані між собою. Взаємозв'язок організовується для отримання додаткових переваг, які можна отримати лише при спільній роботі і використанні всіх залежних елементів, на відміну від одноосібного застосування.

Тому позначення «системна інтеграція» можна витлумачити як многопоточную мережеву інфраструктуру або ж як додавання і поставку новаторських ідей і технологічних рішень. До речі, якщо ваше підприємство потребує системної інтеграції тоді вам варто відвідати офіційний сайт CTI - компанії, що є найкращим партнером Cisco в РФ.

Що включає процедура інтегрування?

Процедура інтегрування часто використовується в межах корпоративної інформаційної структури, де найбільш важливими є наступні елементи:

  • Інфраструктура мереж, яка містить:
  1. серверне високотехнологічне обладнання;
  2. телекомунікації;
  3. клієнтські робочі станції;
  4. деякі з організаційних систем інтеграції, таких як ERP, CRM.
  • Система автоматизованого або ручного управління і моніторингу технологічних процесів.

Ці частини корпоративної інформаційної структури (КІС) - основні і без них вона не може бути сформована, але можуть використовуватися і інші інформаційно-технологічні компоненти. Основне правило, яке не можна порушувати при побудові єдиної корпоративної системи, - це важливість організації правильних взаємозв'язків між нитками системи. Кожен з компонентів повинен працювати самостійно, але загальна структура при цьому враховує і використовує кожен з них, витягуючи максимальну вигоду.

Чому інтеграція - один з найважливіших процесів організації?

Найскладніше в інтеграції - умовна комплексність. Тобто вийшла в результаті КІС повинна виконувати абсолютно всі завдання компанії, на відміну від однієї або декількох систем, що впроваджуються в потік бізнесу для вирішення окремого завдання. Саме тому компанія, яка займається інтеграцією, повинна передбачити штат фахівців високого рівня, які можуть професійно розробити технологічне рішення для всього комплексу на рівні інформаційних технологій.

Головна відмінність компаній-інтеграторів від широкопрофільних компаній ІТ-галузі - це можливість забезпечити грамотний підхід до побудови КІС. Це робить інтеграцію одним з найважливіших процесів організації. На це здатний тільки системний інтегратор, оскільки він:

  1. володіє навичками організації процесу;
  2. має профільні експертні знання в області інтегрованих продуктів;
  3. є висококласним менеджером з проектування;
  4. працює спільно з іншими фахівцями цієї галузі;
  5. може максимально раціонально організувати роботу з підготовки КІС;
  6. співпрацює з фінансистами, чітко планують витрати з бюджету, що виключає розбіжності.

Виходить, основний відмітний критерій, за яким можна визначити справжнього інтегратора, - це навколишній штат висококваліфікованих і сертифікованих співробітників, а також наявність обладнання для створення макетів і профілів майбутніх проектів і напрацювань. Якщо замовнику необхідно складне і нестандартне рішення, то успіх проекту може повністю залежати від команди інтеграторів, тому вибору компанії варто приділити особливу увагу.

Результатом роботи такої компанії інтеграторів може бути рішення абсолютно будь-якого завдання, поставленого замовником, незалежно від її складності. При цьому якість виконання буде на висоті і жоден елемент виробництва не вислизне з професійно побудованої КІС.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ