Як відкрити готель і що для цього потрібно?

Як відкрити готель і що для цього потрібно?

30.07.18 22:59 0 1100

При очевидних вигодах відкриття готелю навіть міні-формату вимагає чималих часових і фінансових вкладень, які значно швидше окупляться при розумному старті. Що ж необхідно зробити? Про це нам розповість співроібтник компанії "АБРИС ХОРЕКА": https://abrishoreca.ru/, яка займається проектуванням і управлінням готелів, а також навчанням персоналу. Отже виділимо основні етапи процесу відкриття будь-якого готелю.

Вибір організаційно-правової форми діяльності

При утворенні великої, в тому числі франчайзингової, готелі потрібне створення ТОВ. У той же час, для відкриття засобів розміщення з фондом до 50 номерів - міні-готелів - власник зазвичай обмежується оформленням статусу ВП. Якщо власник майбутнього готелю вже є індивідуальним підприємцем, він повинен зареєструвати в податкових органах відповідний вид діяльності за КВЕД.

Вибір системи оподаткування

При відкритті готельного підприємства його власник або фірма-засновник можуть скористатися ССО - спрощеною системою оподаткування, що значно знизить податкове навантаження - по крайней мере, до тих пір, поки розмір щорічного доходу готелю не досягне 150 мільйонів рублів. В іншому випадку застосовується загальна система оподаткування. У ІП є можливість поєднувати спрощену і загальну системи, що особливо актуально для малих готелів.

Вибір і облаштування приміщення

Найбільш прийнятний варіант для невеликих готелів - викуп і перепланування приміщень. Для майбутнього готелю найзручніше використовувати окремі поверхи гуртожитків, так як вони вимагають меншого переобладнання і мають загальні кухні, душові, пральні. Хороший варіант для організації окремо стоїть готелю - викуп особняка, котеджу. Між будівництвом готелю з нуля і орендою приміщень економічно більш вигідним виявляється перший варіант, але і оренда прийнятна, якщо є довгостроковою. При викупі житлових приміщень для організації готелю буде потрібно їх переведення в нежитловий фонд. Крім того, при будівництві, ремонті та оснащенні приміщень під готель необхідно дотримання будівельних, санітарних, екологічних норм і вимог безпеки.

Підбір персоналу

Для відкриття міні-готелю з фондом до 10 номерів буде досить невеликого кадрового складу: крім керуючого в такому готелі повинен бути адміністратор (портьє) зі знанням англійської мови - що в сучасній Росії стало нормою, а також покоївка і технічний персонал, який може замінити підрядна організація, що надає ремонтні та клінінгові послуги. Для готелів більшого розміру буде потрібно організація охорони, розширення складу адміністраторів і покоївок, бухгалтерія, відділ бронювання, команда менеджерів, маркетинговий відділ і інші структури у вирішенні керівника (власника готелю).

Організація маркетингової кампанії

На початковій стадії для залучення клієнтів в новий готель підійде розміщення реклами в інтернеті та друкованих ЗМІ, на вокзалах, в аеропортах. У туристичних містах ефективним заходом є укладення договорів з турфірмами, що дозволить значно заповнити готель в туристичний сезон. Кожен з цих дій неможливий без попереднього аналізу і прогнозування його ефективності і повинен бути прописаний в бізнес-плані нового підприємства.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Как выбрать такси?

КОМЕНТАРІ