Що таке БТІ і чим воно займається?

Що таке БТІ і чим воно займається?

03.08.18 21:45 0 1655

Люди, не особливо обізнані в питанях нерухомості, зазвичай приходять в легке замішання, чуючи або читаючи абревіатуру «БТІ». А особи, також не особливо розбираються у військовій справі, іноді плутають її з «БТР» - назвою легендарного радянського бронетранспортера. Насправді БТІ розшифровується як «бюро технічної інвентаризації». І це цілком мирна організація, основна місія якої - облік і реєстрація об'єктів нерухомості. До речі, в Києві є можливіть звернутися в БТІ онлайн за допомогою сайту https://bti-online.in.ua/.

В базі БТІ зібрана інформація про всі об'єкти нерухомості: про їх місцезнаходження, як, технічний стан, вартості, про можливі зміни в структурі. Крім власне реєстрації нерухомого майна, що становить найбільший відсоток операцій, до фахівців бюро звертаються з приводу отримання кредиту під заставу нерухомості, а також для встановлення права власності. Якщо ви маєте намір зайнятися перебудовою житла, а не просто його ремонтом, вам теж доведеться заглянути в цю організацію.

Ще один напрямок роботи БТІ - видача документів: кадастрових паспортів, поверхових планів, довідок про оціночну вартість нерухомості. Якщо врахувати, що всі ці документи мають найважливіше значення при укладанні угод з нерухомим майном, можна стверджувати: бюро технічної інвентаризації займає ключові позиції в сфері супроводу таких угод.

Розглянемо простий приклад:

Господар квартири збирається провести перепланування, яку потрібно узгоджувати: наприклад, хоче знести одну з внутрішніх стін, об'єднавши два приміщення в одне. Щоб його наміри були схвалені, йому потрібно отримати техпаспорт БТІ з поверховим планом, особливостями експлуатації приміщень, кількістю кімнат, зазначенням власників та іншими перерахованими нюансами. За цим документом він звертається в БТІ за місцем проживання. Фахівці готують і оформляють інформацію на його запит. Як правило, це відбувається в двотижневий термін.

У кожному разі від звернулася потрібно особливий пакет документів. Наприклад, щоб вам видали документи на ваше житло, необхідно документально довести, що саме ви є його власником. Дізнатися, які документи принести фахівцям і в якому вигляді (тільки оригінали, копії або оригінали з копіями), сьогодні дуже просто, і для цього не обов'язково наносити в організацію попередній візит. Докладні списки можна виявити на її сайті або уточнити по телефону.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В чем преимущества ...

КОМЕНТАРІ