В Житомирській області близько 300 жителів виявили бажання отримати компенсацію за доїльні апарати

В Житомирській області близько 300 жителів виявили бажання отримати компенсацію за доїльні апарати

05.08.18 10:55 0 626
Під час сесії обласної ради на напрям програми АПК – відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння корів – додатково виділили 1,5 млн грн. І вже є близько 300 бажаючих отримати таку компенсацію.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

У червні 149 домогосподарств Житомирщини, які утримують 3 і більше корів, отримали майже 1 млн гривень компенсації за закуплені установки індивідуального доїння.

Під час сесії депутати обласної ради затвердили зміни до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області та додатково виділили 2,5 млн грн: 1,5 млн грн на виплату компенсацій господарствам за доїльні апарати та ще 1 млн грн – учасникам програми індивідуального будівництва на селі «Власний дім».

За інформацією департаменту, вже близько 300 домогосподарств області виявили бажання отримати компенсацію з обласного бюджету за закуплені установки індивідуального доїння і подають документи до конкурсної комісії. Проведення засідання комісії заплановане на 14 серпня.

Саме цей напрям агропрограми користується попитом серед жителів сіл області, а кількість бажаючих отримати відшкодування за доїльні постійно збільшується. Адже установки індивідуального доїння пришвидшують процес у 2-3 рази, механізують процес доїння корів та зменшують витрати ручної праці.

Загалом за 2 роки вже 445 господарств населення скористались такою підтримкою з обласного бюджету. У минулому році 296 домогосподарств Житомирщини отримали відшкодування за доїльні апарати на загальну суму 1,9 млн грн з обласного бюджету.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дорога у селі Зубрець на ...
Наступна новина: Степан Барна: Лемківська ...

КОМЕНТАРІ