В Україні адаптуватимуть світовий досвід у функціоналі е-рецепту

В Україні адаптуватимуть світовий досвід у функціоналі е-рецепту

05.08.18 11:58 0 534
Е-рецепт стане вагомим кроком у розвитку електронної системи охорони здоров'я. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. Під час семінару щодо підвищення ефективності доступу до лікарських засобів в Україні для фахівців МОЗ, НСЗУ та ДП “Електронне здоров'я” Майкл Греміллон, міжнародний експерт з питань фармацевтичних систем, презентував усі можливі функціональні рішення для інтегрування в систему електронного здоров'я за допомогою е-рецепту.

Впровадження електронного рецепту допоможе спростити та удосконалити багато процесів, пов'язаних з плануванням, статистикою та логістикою доступу українців до ліків. Перенесення рецепту в електронну форму спростить багато процесів і, в результаті, пацієнти зможуть отримувати ліки комфортніше та, якщо це потрібно, безперервно.

“Е-рецепт – одна із найголовніших складових для безперервного забезпечення пацієнтів ліками. Для МОЗ України е-рецепт стане ефективним інструментом збору статистичних даних для моніторингу відпуску лікарських засобів, планування фінансування програм забезпечення ліками”, - зазначив заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик.

Першим кроком для здійснення поставлених цілей має бути інтеграція до системи ID-коду кожного лікарського засобу: МНН, форми випуску, дозування.

Довідково: електронний рецепт – це цифровий аналог рецептів на паперових бланках. У ньому буде вказано, хто виписав рецепт та яку активну речовину призначено пацієнтові. Такий рецепт підписуватиметься електронним підписом. Цей документ одразу потраплятиме в систему, де його зможуть побачити провізори. Пацієнт отримуватиме СМС-повідомлення з номером рецепту, який треба назвати в аптеці. Доступ до електронної системи рецептів буде обмежений.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ