За відродженням історичної самобутності на Тернопільщину з’їжджаються лемки з усього світу

За відродженням історичної самобутності на Тернопільщину з’їжджаються лемки з усього світу

07.08.18 08:20 0 502
Віднайти самобутню лемківську культуру та поспілкуватися з її безпосередніми носіями – це одна із цілей щорічного фестивалю «Дзвони Лемківщини», який проводиться в урочищі Бичова, що на Монастирищині. Цьогорічний фестиваль особливий тим, що під час його проведення намагалися максимально назбирати спогадів, зафільмувати їх та зафіксувати у світлинах людей, які були примусово виселені зі своїх етнічних територій.

Саме тому, на фестиваль щорічно приїжджають лемки з усього світу. Теперішній фестиваль також не став виключенням: маємо представників з Польщі, Німеччини, Словаччини, Канади тощо. Кожна група приїхала зі своїм колоритом, зі своїми піснями та строями.

Розпочали другий день Всеукраїнського фестивалю із урочистої ходи його учасників центральною вулицею міста Монастириська. Дорогою вони зупинялися, щоб покласти квіти до пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, де також звучали лемківською говіркою «Думи мої, думи мої». Потім квіти поклали й до Пам'ятного знаку депортації. Завершилася урочиста хода молебнем біля каплички.

Після цього учасники заходу продовжили урочистості на іншій локації – у Лемківському селі в урочищі Бичова, де свято триватиме ще до 5 серпня включно.

Бiльшй фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1366668556770059

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Степан Барна про мету ...

КОМЕНТАРІ