Обмінники криптовалюти: Що потрібно знати?

Обмінники криптовалюти: Що потрібно знати?

07.08.18 12:19 0 804

Криптовалютний обмінник - це сервіс, який дозволяє обмінювати криптовалюта на реальні гроші або інші криптовалюта. Більшість обмінників - онлайн-сервіси, що працюють з електронними гаманцями або банківськими картами. За допомогою обмінника ви можете купити основні види криптовалюта за фіатні гроші.

Як правило, такі сервіси пропонують обмін по найбільш популярних напрямках. Наприклад, обміняти Bitcoin або Ethereum на долари США можна практично в будь-якому обміннику, а ось менш відомі криптовалюта доведеться спочатку конвертувати в біткоіни (і то за допомогою бірж). До речі, якщо вам потрібно здійснити обмін Приват24 на біткоїни, тоді вам допоможе обмінник bitcoin24.exchange.

У цьому є частка здорового глузду: обмінники фізично не можуть мати в своїх резервах всі існуючі криптовалюти, так як в даний момент на ринку їх кількість вже перевищила 1100.

Що потрібно для обміну?

  • Криптовалютний гаманець. Ясна річ, якщо вам потрібно обміняти криптовалюта на реальні гроші, то гаманець у вас вже є (інакше, де б ви її зберігали). Але якщо ви збираєтеся прикупити трохи біткоіни або іншої цифрової валюти, то гаманець потрібно завести;
  • Гаманець електронної платіжної системи (ЕРС) або банківська карта. Криптовалютні обмінники працюють з популярними ЕРС - WebMoney, Qiwi, Яндекс.Деньги. Гроші також можна переводити на банківські карти.

При виведенні коштів на електронні гаманці в більшості випадків потрібно вказувати тільки номер гаманця. Якщо ж гроші виводяться на карту - потрібно буде крім номера вказати також ПІБ.

Як працюють обмінники?

Криптовалютні обмінники працюють за тим же принципом, що і звичайні обмінні сервіси. Сервіси можуть відрізнятися в залежності від режиму роботи.

Ручний режим

Якщо сервіс виробляє обмін коштів в ручному режимі, то процес обміну приблизно наступний:

  • Користувач переводить криптовалюта (або фіатние гроші, в залежності від напрямку обміну) на реквізити, зазначені на сайті сервісу;
  • Співробітник обмінника перевіряє транзакцію;
  • Потім вручну переводить кошти на рахунок, який вказав користувач.

При такому режимі швидкість обробки заявок не завжди однакова. Якщо одночасно в обмінник надходить велика кількість заявок, то оператори можуть не справлятися з обробкою транзакцій. У такому разі переведення доведеться почекати трохи довше.

На сайтах сервісів, що працюють в ручному режимі, вказується, що середній час очікування перекладу - від 1 хвилини до години. Але потрібно розуміти, що все залежить від кількості співробітників і завантаженості сервісу.

Також варто відзначити, що не всі обмінники такого типу працюють цілодобово. Тому перед подачею заявки переконайтеся, що зараз робочий час.

Якщо обмінник вже не працює, то заявка буде оброблена тільки на наступний день. Але з цілодобовими обмінниками проблем бути не повинно - обміняти криптовалюта можна в будь-який час.

Напівавтоматичний режим

Цей режим не сильно відрізняється від ручного. Основна відмінність в тому, що користувачеві не потрібно переводити кошти за вказаними реквізитами.

Заявка оформляється через форму на сайті сервісу. Але перевірку заявки і переказ коштів на рахунок користувача оператор все одно здійснює вручну.

Обмінюючи криптовалюта в сервісах цього типу, також слід звернути увагу на графік роботи.

Автоматичний режим

На жаль, далеко не всі криптовалютні обмінники працюють в автоматичному режимі. Але для клієнтів такий режим найбільш вигідний. Клієнт оплачує заявку через форму на сайті і через кілька хвилин гроші приходять на вказаний гаманець.

Автоматичний режим дозволяє проводити обмін максимально швидко і зручно. Іноді можуть бути затримки в проведенні платежів, але це пов'язано не з роботою обмінника, а з обраної платіжною системою.

Наприклад, якщо клієнт переводить гроші з банківського рахунку, це може зайняти стандартна кількість часу, який потрібен при виконанні таких операцій (до 3-х днів).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Подорожі до США: 9 ...

КОМЕНТАРІ