10 порад,як вибрати якісні сонцезахисні окуляри

10 порад,як вибрати якісні сонцезахисні окуляри

08.08.18 15:11 0 923

Літня пора вже не за горами, навіть весняне сонце нерідко сильно сліпить очі, відвикли від яскравого світла після довгої зими. Тому саме час задуматися про покупку сонячних окулярів, які будуть не просто красивим аксесуаром, а й забезпечать вашим очам надійний захист від ультрафіолетових променів.

Далі, ми дамо вам 10 порад, як краще всього підійти до вибору такого незамінного аксесуара, як окуляри для захисту від сонця і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину http://miss-aolise.com.ua/, в якому безпосередньо можна купити окуляри оптом.

1. Правильно вибираємо колір очок

При виборі слід дотримуватися строго зеленого, коричневого або сірого кольору лінз. Такі лінзи надійно блокують кольору, що містяться в спектрі сонячного світла. Вибираючи такі модні і, здавалося б, вишукані кольори лінз, як синій, фіолетовий або помаранчевий, ви приведете тільки до підвищеного стомлення ваших очей.

2. Широкі дужки - правильний вибір

Хтось може сказати, що це нестильна або старомодно. А ви знаєте про те, що дужки захищають ваші очі від впливу сонця, коли воно знаходиться збоку від вас? Жертвувати здоров'ям на догоду моді - нерозумно, здоров'я не можна купити ні за які гроші. Тому в правильної моделі очок, дійсно покликаних захищати від сонця ваші очі, промені не доберуться до вас ні збоку, ні зверху.

3. Чорні лінзи - не вірте солідної зовнішності

Хто з нас не бачив в підземних переходах сонячні окуляри ціною в дві-три сотні рублів? Звичайно, все бачили. А звертали увагу на антрацитовий колір лінз деяких моделей? Погодьтеся, створюється відчуття, що з такими лінзами сонця ніколи не дістатися до ваших очей! Але це відчуття оманливе і, більш того, дуже небезпечно. Якщо ваші очі потраплять в дуже глибоку тінь, зіниця рефлекторно розшириться, і в око, абсолютно незахищений дешевими пластиковими лінзами, потрапить навіть більше ультрафіолету, ніж взагалі без жодних окулярів.

4. Скло або пластик?

Давайте розбиратися по порядку, у кожного з цих матеріалів, використовуваних для виробництва лінз, є свої плюси і мінуси. Пластик - легкий матеріал, що захищає очі від ультрафіолетових променів тільки за умови, що на його поверхню нанесена захисна плівка, оскільки сам пластик від ультрафіолетового проміння не захищає. Скляні лінзи не пропускають ультрафіолет, але вони крихкі і легко розіб'ються при першому ж падінні. Тому наша порада - вибирайте окуляри з пластиковими лінзами і захисним покриттям, вони спокійно прослужать вам декілька сезонів.

5. Уважно вивчайте етикетку

Дизайн очок, безумовно, має значення, але набагато важливіше ті символи і спеціальні позначення, що вказані на етикетці очок. UV - позначення ультрафіолету, літери А чи В позначають тип ультрафіолетового випромінювання, від якого захищають окуляри, в% вказується ступінь захисту. Офтальмологи рекомендують ступінь захисту не нижче позначки в 50%. Ступінь захисту фільтра має індекс від 0 (мінімальна ступінь захисту) до 4 (максимальний ступінь захисту від ультрафіолету).

6. Ретельно приміряйте окуляри перед покупкою

Вибираючи окуляри, обов'язково приміряйте їх перед прийняттям остаточного рішення про покупку. Обов'язково переконайтеся, що окуляри не дуже важкі і не тиснуть на вуха і перенісся. Уважно огляньте навколишній простір крізь скла. Спотворень або розпливчастих плям бути не повинно.

7. Поляризація

Поляризація - це спеціальне покриття лінз, ще один своєрідний фільтр, що виключає для носія з видимої області частина відбитого сонячного світла. Подібний ефект відображення виникає, коли сонячні промені вступають в контакт з водою або зі снігом. Аналогічний ефект виникає і при нічному світлі фар зустрічних автомобілів. Не варто нехтувати власною безпекою. Вибирайте окуляри з поляризацією.

8. Фотохромні лінзи

Подібною характеристикою володіють лише найдорожчі моделі сонячних окулярів. Фокус полягає в тому, що лінза змінює ступінь свого затемнення в залежності від рівня освітленості. Окуляри з такими лінзами можна носити, не знімаючи - адже підлаштуватися під навколишнє середовище лінза забезпечить прекрасну видимість, як в приміщенні, так і на вулиці.

9. Як правильно приміряти сонячні окуляри

Приміряючи окуляри, дотримуйтеся нескладної послідовності дій, яка допоможе вам зробити остаточний вибір. Одягніть окуляри, кілька разів подивіться на всі боки. Переконайтеся в тому, що окуляри ніде не тиснуть, але і не спадають. Найкраще буде на кілька хвилин вийти на вулицю або, по крайней мере, підійти до вікна салону оптики, щоб переконатися в чіткої видимості при природному освітленні.

10. Документація

Ніколи не соромтеся питати документи на придбані окуляри. Щоб застрахувати себе від низькоякісних підробок, краще здійснювати подібну покупку в спеціалізованому салоні оптики або аптеці, але краще завжди вивчайте характеристики лінз, зазначені в супровідних документах.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Клеї і клейові системи 3M

КОМЕНТАРІ