Проща для родин загиблих військовослужбовців об’єднала на Тернопільщині всю Україну

Проща для родин загиблих військовослужбовців об’єднала на Тернопільщині всю Україну

09.08.18 12:34 0 910
Вже вдруге в нашій області відбулася Всеукраїнська проща для родин загиблих військовослужбовців та ветеранів бойових дій. Торік молитва об'єднала родини зі всієї України у Зарваниці. Цього року місцем паломництва стало село Лішня Кременецького району, де торік було освячено каплицю-пантеон Героїв АТО. Присвячене паломництво 1030-літтю Хрещення Русі-України. Тривала проща протягом трьох днів з 5 до 7 серпня.

Власне, в останній день паломництва у Лішні відбулася Архієрейська Божественна Літургія, освячення води та панахида на братській могилі борців за волю України, котрі загинули у визвольних змаганнях, Другій світовій війні та війні з російським агресором на Донбасі. Архієрейську Божественну Літургію очолив архієпископ Тернопільський і Кременецький, владика Нестор. Участь у прощі взяв також голова облдержадміністрації Степан Барна.

«Традиція з проведення прощ для родин військовослужбовців продовжується. Торік цю ініціативу започаткувала громадська організація «Єдина родина України». Тоді у Зарваниці зібралися понад 200 родин наших загиблих Героїв. Тому з упевненістю можу сказати, що наші родини виконують ключову роль – вони об'єднують церкви! Бо хоч молимося ми у храмах різних конфесій, але всі ми єдині у горі», – звернувся до родин загиблих військовослужбовців голова ОДА Степан Барна.

Він наголосив, що жертва наших Героїв була немарна, адже вони загинули за те, щоб ми мали свою державу, мову та віру. «Я вірю в те, що найближчим часом ми отримаємо нарешті довгожданний Томос про створення єдиної помісної церкви. І я переконаний, що на прикладі наших Героїв ми виховаємо не одне покоління майбутньої молоді, яка буде утверджувати та розвивати нашу державу», – наголосив Степан Барна.

У свою чергу владика Нестор сказав, що родини зі всієї України зібралися на Тернопільщині у спільній молитві, щоб згадати і вшанувати всіх тих, хто віддав свої життя за українську державу.

«Стіни каплиці, біля якої ми молимося, покриті плитами з іменами наших захисників, які там, на Сході, не роздумували, а сміливо йшли в бій на захист своєї держави, щоб ми тут далеко в тилу могли вільно жити, спокійно молитися і знати, що нас надійно захищають. Наші захисники віддали свої життя, щоб завдяки їхній жертві українська держава росла і міцніла. Тож, хай кожен з нас щиро помолиться за рідних і близьких, які віддали свої життя за волю України, нехай помолиться за наших захисників, які на східному фронті, нехай кожен з нас, у віру своїх сил, прикладається до того, щоб вони мали все необхідне і хай кожен з нас чи матеріально, чи своєю молитвою служить захисту української держави», – зазначив владика Нестор.

Бiльше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=1370880393015542

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вперше на Житомирщині ...
Наступна новина: Житомирщина готова до ...

КОМЕНТАРІ