Вперше на Житомирщині відбудеться Всеукраїнський шкільний кінофестиваль

Вперше на Житомирщині відбудеться Всеукраїнський шкільний кінофестиваль

09.08.18 12:14 0 556
Восени до Житомира завітають юні кіномани з усіх куточків України на перший шкільний кінофестиваль «ЖУК». Проект кінофестивалю став одним із переможців гранту від Житомирської облдержадміністрації 2018 року.

Засновниками та організаторами учнівського кінофестивалю є громадська організація «Творча студія Дрімстеп», керівник якої Богдан Яремчук розповів про фестиваль та про те, що очікувати від події цього року:

— «ЖУК – це кінофестиваль, який допомагає школярам реалізувати свої таланти в кіномистецтві, а під час церемонії нагородження ми робимо все, щоб вони відчули себе зірками «великого екрану». Також метою нашого фестивалю є висвітлення учасниками у конкурсних роботах важливої соціальної, або патріотичної теми». —

Цього року організатори фестивалю визначили тему «Моє майбутнє – Україна». Очікується, що участь у фестивалі візьмуть 100 команд зі всієї України.

— «У 2018 році кінофестиваль вийшов на всеукраїнський рівень. Ми проведемо велику церемонію нагородження вже восени. Очікуємо на яскраві роботи, оскільки діти будуть знімати літом, а не зимою, як було минулі роки. Загалом плануємо, що участь візьме понад 800 школярів», - наголосив на цьогорічних нововведеннях Богдан Яремчук.

В рамках фестивалю організатори проводять серію майстер-класів з режисури та написання сценаріїв, відеозйомки та основ монтажу, а також акторської майстерності. Періодично проходять практичні заняття, на яких протягом двох годин знімаються та готуються відеороботи.

Переглянути відеороботи минулого року, ознайомитися з вимогами конкурсу та зареєструвати свою команду можна на сайті конкурсу - http://zhukfest.com/.

Роботи будуть прийматися до 14 жовтня.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перший досвід: покрівлю ...
Наступна новина: Проща для родин загиблих ...

КОМЕНТАРІ