Карамель: Що це таке?

Карамель: Що це таке?

09.08.18 15:38 0 2309

"Карамель - це дуже смачне і улюблене багатьма кондитерський виріб. Продукт був відомий людям дуже давно. Відоме ласощі отримало свою сучасну назву від французького caramel. Це слово, в свою чергу, було запозичене в латинській мові і Сannamella означає в перекладі «цукрова тростина», що безпосередньо вказує про особливу солодощі продукту", роповідає співроібтник інтернет-магазину https://rovik.com.ua, в якому безпосередньо можна придбати карамельні вироби.

Найперша карамель з'явилася в стародавні часи в Індії. Її отримували шляхом обсмажування на вогні багаття цільних стебел цукрової тростини. І вже тоді карамель, приготовлена  настільки незвичним сучасній людині чином, користувалася особливою популярністю. У середні століття вправні кулінари і кондитери почали проводити різні експерименти з цукром, так в Європі з'явилася своя карамель. Цукор в той час був досить рідкісним і дорогим продуктом, дозволити його собі могли лише високопоставлені особи. Тому перші вироби з карамелі частіше використовувалися для прикраси королівських страв.

З тих пір склад карамелі практично не змінився. Сьогодні солодкі ласощі кожен бажаючий може приготувати на своїй кухні, маючи в своєму розпорядженні лише два необхідні інгредієнти - цукор і воду. Найчастіше цукор в масовому виробництві може бути замінений на солодку патоку. Цукор розчиняють у воді, а потім нагрівають і дуже повільно уварюють до бажаної консистенції.

Карамель буває декількох видів і це залежить від різних факторів, серед них, наприклад, вихідні інгредієнти і температурний режим. Карамель може бути твердою, придатної для виготовлення цукерок, і м'якою. Останню зазвичай додають в різні кондитерські вироби або використовують для інших цілей. Карамель може бути виготовлена  на основі сахарози, глюкози або мальтози.

Льодяникова, вітамінізований і навіть лікувальна це все різновиди солодких ласощів. Крім іншого карамель може бути фруктової або ягідної, шоколадної або лікерної. Ця солодкість завдяки своїй різноманітності отримала широке розповсюдження в кондитерському мистецтві всього світу.
Калорійність

З карамелі сучасні кондитери створюють справжні шедеври. І це не тільки вишукані десерти і чудові цукерки ручної роботи, але навіть цілі картини з солодощів різних видів. Слід зауважити, що карамель має досить високою калорійністю: на 100 г продукту припадає не менше 378 ккал. Пояснюється це в першу чергу основним інгредієнтом, що входять до складу, тобто цукром.

За цим показником карамель важко віднести до дієтичних продуктів. Але варто порівняти карамельки з шоколадними цукерками, а якщо ті ще мають начинку то в 100 г міститься приблизно 569 ккал. Тому для любителів солоденького карамель все-таки є кращим продуктом для підтримки нормальної ваги. Так що її можна їсти без побоювання сильно поправитися, тільки не варто забувати, що все добре має бути в міру.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Найпопулярніші ...
Наступна новина: 5 преимуществ покупки обуви ...

КОМЕНТАРІ