Білоруський економіст рекомендував 2 валюти для заощаджень - євро і російського рубля там немає

Білоруський економіст рекомендував 2 валюти для заощаджень - євро і російського рубля там немає

10.08.18 15:27 0 1246

Як повідомляє інформаційний портал www.rp-ua.com: в експрес-коментарі «Салідарнасці» старший аналітик «Альпарі» Вадим Іосуб дав оцінку падіння російського рубля. У четвер російська валюта досягла мінімального значення за останні півтора року. І на це було 2 причини:

  • По-перше, Конгрес США опублікував повний текст законопроекту про антиросійські санкції, в тому числі проти найбільших російських держбанків;
  • По-друге, Держдеп опублікував свій список санкцій, пов'язаний з отруєнням Скрипаль.

Перший пакет, який вступить в силу 22 серпня, передбачає повну заборону на експорт до Росії продукції військового призначення.

Другий може бути введений через 90 днів і має на увазі зниження рівня дипломатичних відносин, заборона на польоти в США «Аерофлоту», майже повне припинення американського експорту.

Але по суті ці новини ринком вже відіграні. Для того, щоб російський рубль падав і далі, потрібні додаткові негативні новини. А швидше за все раніше вересня нових новин про санкції не буде, адже конгрес пішов на канікули. По найбільш ймовірного розвитку подій можливе навіть деяке укрепеленіе російського рубля з нинішнього мінімуму. Але навряд чи він швидко повернеться на позиції, які займав до появи інформації про нові санкції.

При цьому старший аналітик «Альпарі» підкреслив: білоруське керівництво не вагається слідом за російським. З точки зору вартості валютного кошика, він по суті стоїть на місці.

Коли російський рубль сильно падає відносно долара, це призводить до того, що у нас долар росте, а російський рубль падає. Коли почнеться ймовірне невелике укріплення російської валюти, станеться навпаки. Але навряд чи найближчим часом долар впаде менше 2 білоруських рублів, - сказав Вадим.

У якій валюті зберігати заощадження?

Співрозмовник «Салiдарнасцi» рекомендує зберігати заощадження в різних валютах. Але не всі валюти однаково корисні. Якщо говорити про іноземні, я б виключив зі списку російський рубль, який знаходиться під великими ризиками. А якщо вибирати між доларом і євро - перевагу віддав би долару.

Економіст рекомендує не забувати про білоруський рубль. Причому саме на депозитах. Різниці, де зберігати долар - вдома під подушкою або в банку - вже практично немає (ставки гранично низькі - 1,5 %). А ось довгострокові депозити в білоруських рублях дають до 12,5 %. З урахуванням стабільного курсу білоруського рубля - це досить цікавий варіант. Так що є сенс розділити заощадження між білоруським рублем і доларом. І білоруським рублем саме на депозиті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Автомобиль с высоким ...
Наступна новина: Приводні ремені для ...

КОМЕНТАРІ