Приводні ремені для автомобілів

Приводні ремені для автомобілів

10.08.18 16:19 0 1357

Вже понад століття відомий ремінний привід двигуна. Але досить часто, під час руху, ремінь може вийти з ладу, внаслідок різних причин. А це, в свою чергу, може привести до незапланованого і дорогого ремонту двигуна. Тому необхідно детально ознайомитися з усіма видами приводних ременів, а розповість нам про них співробітник компанії «УкрЗахідпостач». До речі, ви можете знайти вичерпну інформацію про ремні приводні на UZP.

Існує три основні типи ременів:

  • клинові;
  • напівклинові;
  • зубчасті.

Клинові ремені з'явилися першими, а в процесі розвитку автомобілебудування також з'явилися армовані, багатошарові і ремені з фасонними зубами. З появою таких допоміжних засобів в автомобілі, як кондиціонер, підсилювач керма і інших систем, які полегшують водієві керування автомобілем, стала збільшуватися навантаження на ремінь. Тому і з'явилися поліклинові (многокліновие) ремені. Використання поліклинових ременів, дозволяє передавати більш високі потужності, які необхідні для роботи всіх систем автомобіля.

Основною відмінністю зубчастих ременів від попередніх двох видів є те, що крім передачі потужності, вони забезпечують синхронну роботу системи. Також навантаження на вали і підшипники автомобіля стає значно менше, завдяки тому, що сила попереднього натягу зубчастого ременя невелика.

За своїм призначенням ремені приводні поділяються на дві групи:

  1. ремені приводу газорозподільного механізму (ГРМ);
  2. ремені приводу допоміжних агрегатів.

Для приводу допоміжних агрегатів застосовуються зубчасті ремені, а для приводу механізму ГРМ використовуються клиновидні (клинові і поліклинові) ремені.

Так як двигуни сучасних автомобілів працюють в різних кліматичних умовах і при великих навантаженнях, то в першу чергу необхідно приділити пильну увагу якості продукції. Висока якість ременя може бути забезпечено тільки сучасними процесами виробництва і застосуванням контролю якості використовуваних матеріалів і сировини.

ля збереження зовнішнього вигляду ременя і його технічних характеристик, необхідно щоб продукція була упакована герметично. Якщо дотримуються всі ці перераховані вимоги, то можна бути впевненим у надійності та компетентності виробника.

Звичайно, на сьогоднішній день існує досить великий вибір приводних ременів, який може задовольнити потреб автомобілістів. Головне - це знайти ту продукцію, оптимальна ціна якої буде відповідати її високій якості.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Білоруський економіст ...
Наступна новина: Що таке термобілизна?

КОМЕНТАРІ