Що таке термобілизна?

Що таке термобілизна?

10.08.18 19:52 0 1293

З приходом холодної погоди особливо гостро стала проблема вибору термобілизни. На подив, багато хто не зовсім розуміє, для чого потрібна тепла білизна, і вважають її простою заміною звичайного теплого натільного одягу або гольфу.

Отже, що ж таке термобілизна?

По-перше, це нижня білизна. Під неї не треба надягати щось інше. Тому термобілизна скроєна таким чином, щоб максимально облягати тіло, але не сковувати рухів. Кількість швів мінімальна, завдяки чому ймовірність натертостей зводиться до min. Крім того, в якісній термобілизні, з тією ж метою шви роблять плоскими.

Найголовнішою оманою є той факт, що багато хто вважає, ніби термобілизна просто зігріває. Але це не зовсім так! Основне призначення термобілизни - температурний контроль і забезпечення комфортного температурного режиму, вона захищає організм не тільки від переохолодження, але і від перегріву. Ця регуляція відбувається за рахунок певних властивостей тканини, з якої воно виготовляється. А саме від її вміння - відводити вологу від тіла!

Одяг, просочений потом, не в змозі зберігати тепло взимку і створювати комфорт влітку, для саморегуляції організму доводиться витрачати додаткову енергію. А термобілизна тим і добре, що практично не вбирає вологу, а просто відводить її від тіла. Саме в умінні відводити вологу і полягає основне призначення термобілизни.

Термобілизна для активного і пасивного відпочинку: Чим відрізняються?

Для кращого збереження тепла в холодну погоду термобілизна виготовляють з матеріалу, з так званої комірчастою структурою плетіння, яка відмінно затримує тепле повітря і створює термоізоляцію. Вибираючи термобілизну, варто враховувати, для чого і в яких умовах Ви будете її носити:

  1. Термобілизна для активного відпочинку. Вона виготовляється з натуральної бавовни і з штучних матеріалів (поліаміду, поліестеру, поліпропілену). Бавовна - вологопоглинаючі матеріал, а синтетичні складові - вологопровідні. Як результат, ніж більш активно рухається людина, тим менше в термобілизні має бути натуральних матеріалів. Білизна з великим вмістом бавовни буде нормально функціонувати 3-5 годин при активному русі, не більше цього часу. Після цього вона просто втратить свої властивості термобілизни;
  2. Термобілизна для пасивного відпочинку. Це хороший варіант для людей, які займаються не дуже активним видом діяльності (наприклад, для рибалок). Одним словом, якщо треба швидше зігрітися, ніж відвести вологу, треба носити саме таку білизну. Вона або чисто вовняна (з дуже тонкої вовни), або з добавками бавовни або еластану. Але, на жаль, таку білизну не можна назвати, в повній мірі, термобілизною. Вона звичайно Вас зігріє в холодну погоду, але при активному русі вона не буде виводити вологу і вам буде не комфортно.

Джерело: https://e-sumka.net/ua/

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Приводні ремені для ...
Наступна новина: Как выбрать себе сервисный ...

КОМЕНТАРІ