Лікування ігрової залежності

Лікування ігрової залежності

12.08.18 09:36 0 1069

Ігрові автомати, карткові ігри, лотереї, спортивні парі, скачки, походи в казино, покер і рольові ігри в інтернеті - все це для більшості людей є нешкідливим проведенням часу.

Для деяких азартні ігри стають звичкою, від якої важко позбутися. Ігровий азарт зростає, хочеться грати частіше, збільшувати ставки і проводити за грою все більше часу. Підвищується психологічна залежність, і гра вже використовується для зняття стресу і підняття настрою.

Як подолати ігрову залежність?

Припинити грати стає важко, відбувається відмова від інших важливих справ, людина жертвує особистими відносинами, робочим і вільним часом на користь гри. Для того щоб зупинитися і вийти із замкнутого кола, буває досить поговорити з кимось із близьких, але в деяких випадках потрібно спеціалізована допомога.

Можна звернутися в найближчу районну поліклініку, клініку психічного здоров'я або спеціалізовану клн наприклад, реабілітаційний центр "Крок в нове життя", де працюють фахівці, яким добре знайоме таке явище, як ігрова залежність. Телефонний дзвінок і запис на консультацію - вже перший крок до одужання. Для отримання допомоги фахівців також доступна служба мобільних повідомлень. Можна вибрати індивідуальну або групову терапію, а при необхідності цілодобового догляду пропонуються послуги реабілітаційного центру. Фахівці застосовують різні методи лікування, ось деякі з них:

  • Короткий курс терапії (плани на майбутнє, позитивний настрій, визначення суті проблеми). Зазвичай важко припинити займатися якоюсь справою, але зате легше почати нове. В ході терапії обговорюється, наприклад, яким буде перший крок гравця, зроблений ним, щоб спокійно проходити повз ігрового автомата. Позбавлення від ігрової залежності відбувається поступово і може включати безліч етапів, кожен сам вибирає спосіб досягнення своєї мети;
  • Когнітивна терапія (закріплюється нова модель мислення, яка буде сприяти процесу позбавлення від залежності). В даному випадку за допомогою письмових завдань, проглядаються найтиповіші ситуації, місця ризику, називаються плюси і мінуси, детально аналізується кожен окремий випадок: коли і де людина грала, що думала і відчувала, чи могла вчинити інакше і т.п. З грою часто пов'язані «помилкові твердження» і неправильна модель мислення, наприклад, «Я можу відіграти програні гроші». Спочатку така модель мислення виявляється, а потім відбувається коригування помилкових тверджень;
  • Поведінкова терапія (навчання новим моделям поведінки у важких ситуаціях);
  • Розслаблююча і емоційно-образна терапія (боротьба з депресією і стресом);
  • Створення мережі підтримки (підтримка з боку близьких);
  • Програми самодопомоги (різні групові терапії, книги, служба мобільних повідомлень).

Як довго необхідно проходити курс лікування, щоб позбутися від проблеми?

Все залежить від конкретної ситуації. Якщо Ви кілька років грали мало не кожен день, то вам буде потрібно більше часу, ніж тому, хто вчасно помітив, що витрачає на ігри занадто багато часу і / або грошей. Іноді для усилення ефекту терапії можуть використовуватися призначені лікарем медикаментозні препарати.

Лікування може тривати від п'яти візитів до кількох років групової та індивідуальної терапії. Групи самодопомоги багато відвідують роками.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Як хіп-хоп став ...
Наступна новина: Які бувають види ...

КОМЕНТАРІ