Які бувають види автозапчастин?

Які бувають види автозапчастин?

13.08.18 13:33 0 1146

Автомобіль - це складний пристрій, який складається з декількох десятків тисяч деталей, що взаємодіють між собою і з навколишнім світом. Тому здається цілком природним, що в процесі експлуатації деякі з них можуть виходити з ладу навіть у найдорожчих і самих якісних моделей. Поламана деталь потребує заміни, і перед автолюбителем постає необхідність придбання автозапчастин. Виникає дилема: "Яку ж вибрати?". Про це нам розповість співробітник інтернет-магазину aksmir.com.ua, в якому їх безпосередньо можна придбати в Україні.

Основні види автозапчастин

Перерахуємо, які бувають види запчастин:

  • оригінальні;
  • неоригінальні ліцензійні;
  • неоригінальні неліцензійні;
  • вживані.

Однозначно визначити, який вид краще, досить важко, і у кожного автомобіліста зі стажем є свої вподобання, які він може досить аргументовано відстоювати. Щоб було легше зорієнтуватися в такому розмаїтті, слід розглянути особливості деталей кожного виду.

Оригінальні (заводські)

Виробник, який займається розробкою та складанням автомобіля, далеко не завжди випускає всі необхідні деталі на власних потужностях. Тому оригінальні деталі можуть випускатися як заводами, що належать збирачеві і власнику марки, так і заводами-підрядниками. В останньому випадку підрядник вибирається на конкурсній основі, виходячи з міркувань якості, вартості та логістики, а техпроцес виробництва і якість запчастин жорстко контролюється замовником.

Незалежно від конкретного виробника, такі запчастини йдуть під брендом автомобільної марки і зазвичай вважаються найбільш якісними, але при цьому і вартість їх найвища з усіх видів.

Неоригінальні випускаються за ліцензією

Такий вид деталей часто випускається згаданими раніше заводами-підрядниками під власним брендом, після того як вони виконали замовлення власника марки авто. І це виграшний варіант як для самого заводу, так і для споживачів, оскільки обладнання і персонал працюють злагоджено, техпроцес налагоджений, а якість на рівні.

Буває і такий варіант, що абсолютно сторонній завод купує ліцензію у власника марки на виробництво деталей. Тут важливий момент полягає в тому, що разом з ліцензією купуються також всі технічні параметри запчастини та її «секрети».

Якість такої продукції висока, а ціна трохи нижче оригіналу. Але необхідність ліцензійних відрахувань не дозволяє опуститися їй нижче певного рівня.

Неоригінальні неліцензійні

Абсолютно сторонній виробник вивчає деталь і самостійно запускає її виробництво. У підсумку виходить низька вартість і зовсім непередбачуване якість, яке визначається багатьма невідомими споживачеві факторами - від кмітливості інженерів, які вивчали деталь, до віку виробничого обладнання.

Вживані (б/у)

Такі запчастини знімаються з розбитих або просто не нових автомобілів. Б/у деталі для машин відрізняються низькою ціною і гарною якістю, адже це оригінальний варіант, та ще з деяким стажем роботи, що означає відсутність шлюбу. Звичайно, вони можуть мати різну ступінь зносу, але при цьому є гідною альтернативою як мінімум неліцензійним виробам.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ