Сотні житомирян пройшли урочистою ходою до 1030-ї річниці хрещення Київської Русі.

Сотні житомирян пройшли урочистою ходою до 1030-ї річниці хрещення Київської Русі.

14.08.18 08:09 0 564
Сотні житомирян та гостей міста долучилися до святкової ходи з нагоди 1030-ї річниці хрещення Київської Русі.

У ході взяли участь заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута, керівник апарату ОДА Олексій Шатило, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук, представники різних релігійних конфесій Житомирщини.

Святкова хода пройшла за маршрутом: вул. Кафедральна – вул. Перемоги – вул. Грушевського – вул. Покровська – вул. Михайлівська.

— «Те, що відбулося 1030 років тому – це було не тільки велике релігійне свято, це був цивілізаційний вибір тогочасного суспільства, яким шляхом іти протягом багатьох поколінь. Рішення Володимира і має визначальний вплив на розвиток нашого суспільства і духовності. Дякую кожному, хто долучився до сьогоднішнього заходу. Це показує усьому світові, усім нам, що ми єдині у христовій вірі, у християнських цінностях. Вітаю всіх зі святом 1030-ї річниці хрещення України-Русі. Бажаю світлого мирного неба над головою і Божого благословення», – зазначив Ярослав Лагута.

Представники Ради церков Житомирщини на Михайлівській провели спільну молитву з учасниками заходу.

До 19:00 год. на вулиці Михайлівський буде діяти дитяче містечко з розвагами та проходитимуть виступи релігійних громад.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Логістична транспортна ...
Наступна новина: У Тернопіль приїхали ...

КОМЕНТАРІ