Види поліграфічного обладнання

Види поліграфічного обладнання

14.08.18 09:13 0 2403

"Поліграфічне обладнання ділиться на чотири основних види: додрукарські, друкорські та післядрукарські машини. Четвертий - це допоміжне обладнання, яке призначене для різних операцій, безпосередньо не пов'язаних з печаткою: навантаження-розвантаження, транспортних і складських робіт. Але допоміжне абсолютно не означає «погане» - при його неправильному функціонуванні страждає безперервність поліграфічного процесу", - розповідає керівник компанії https://dstrade.com.ua/, яка є постачальником данного обладнання на українському ринку.

До додрукарського устаткування відносяться:

  • сканери;
  • фотонабірні апарати;
  • проявочні процесори;
  • пристрої кольоропроби;
  • контактно-копіювальні рами.

З їх допомогою створюються, обробляються і виводяться на різні носії тексти та зображення. Замість фотонабірних апаратів у великих друкарнях також часто використовується система «комп'ютер - друкарська форма».

Найчастіше в українських друкарнях зустрічається формне поліграфічне обладнання. Це копіювальні, проявочні і обробні пристрої, за допомогою яких виготовляють друковані форми різних типів на різних основах - як металевою, так і на полімерній і паперової.

Для друкарні дуже важливо якісне обладнання для виготовлення кольоропроби. Незалежно від виду - аналогове або цифрове - воно дає можливість виготовити як растрову, так і штриховую кольоропробу. Пристрої кольоропроби необхідні для впевненості в точній передачі колірної гами зображень з комп'ютера на паперові або полімерні носії, проте далеко не кожна друкарня може похвалитися таким обладнанням.

Крім обладнання, що має безпосереднє відношення до виробничого процесу, в поліграфії використовуються й інші пристрої. Для подрібнення пробних відбитків, прогонів, неякісного тиражу використовуються шредери, швидше за відносяться до офісної техніки.

Для виконання деяких видів робіт, які найчастіше пов'язані з виготовленням упаковки, застосовуються ламінатори. В даний час продаж ламінаторів виробляється компаніями з продажу оргтехніки, які легко знайти в кожному регіоні.

Парк поліграфічного обладнання постійно оновлюється, на зміну фотоскладальні апаратів приходять більш швидкі і сучасні системи перенесення даних з комп'ютера на папір. Це помічають і споживачі, радіючи якості фотографій в глянцевих журналах, гортаючи з дітьми добре ілюстровані енциклопедії та дивуючись рекламних плакатів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Команда Тернопільської ...
Наступна новина: Що таке месенджер?

КОМЕНТАРІ