Що таке месенджер?

Що таке месенджер?

14.08.18 13:26 0 5709

Сьогодні ми на прикладі розглянемо: що таке месенджери і як ними користуватися.

Аліна - студентка ВНЗ. Активне і майже постійне спілкування з друзями і однокурсниками для неї дуже важливо. Для цього вона користується трьома додатками, які встановлені на смартфоні. Повідомлення тут можна відправити відразу групі людей, при необхідності переслати файли, фотографії. Зручно користуватися навіть в транспорті, безкоштовно - потрібен тільки доступ в інтернет. WhatsApp, Viber і Facebook messenger майже повністю замінили звичні раніше дзвінки і SMS (більш детально прочитати про месенджери і скачати їх можна на сайті
https://messenger-info.ru/).

Месенджер: Що це?

Якби мені довелося пояснювати моєї бабусі, що таке месенджер простими словами, то я б сказала, що це програма для зв'язку користувачів між собою. Повідомлення пересилаються практично миттєво. Додатки розроблені різними компаніями, встановлюються на комп'ютер або смартфон. Залежно від функціональності кожної з програм в них можна просто обмінюватися текстовими повідомленнями (як SMS), додавати в переписку картинки - стікери, пересилати файли різного формату, спілкуватися групами або навіть здійснювати відеодзвінки з одним або декількома людьми.

Обов'язкових умов для роботи є 2:

  • Встановлена ​​така ж програма для спілкування в іншої людини. Листування між абонентами різних програм неможлива;
  • Друга, без чого не обійтися - інтернет. Саме через нього здійснюється пересилання повідомлень.

Які є месенджери?

Їх розроблено велика кількість. Призначені для різних операційних систем, з різною функціональністю і завданнями, платні і безкоштовні - варіантів досить, щоб вибрати програму до душі.

Існують програми, які розраховані на застосування всередині локальної мережі компанії. Такі допомагають співробітникам спілкуватися між собою, спільно працювати над проектами і завданнями. Є програми, які функціонують на певному сайті - онлайн-консультанти. Найбільшу популярність і застосування отримали сервіси, доступні широкому колу користувачів. Залежно від країни перелік улюблених месенджерів буде різним. До найбільш популярним в світі можна віднести:

  • WhatsApp;    
  • Viber;    
  • Facebook messenger;    
  • Telegram;    
  • Skype;    
  • Signal.

До речі, в деяких країнах є заборона на месенджери. Причини різні. Десь забороняють Telegram, тому що його листування закрита від державних служб безпеки, і через нього можуть здійснюватися незаконні дії, в тому числі організація масових заворушень. В інших - є певні вимоги до технічних аспектів роботи. Блокування буває наслідком проведеної політики і обмежень свободи слова. Ці та інші причини можуть викликати припинення роботи того чи іншого додатка тимчасово або постійно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Види поліграфічного ...
Наступна новина: Основные типы угля

КОМЕНТАРІ