Восени Житомирщина зустрічатиме учасників Асамблеї ім. Н. Скорульської

Восени Житомирщина зустрічатиме учасників Асамблеї ім. Н. Скорульської

15.08.18 08:08 0 459
З 2 до 5 листопада Житомирщина буде зустрічати учасників Міжнародної хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської, які не просто будуть насолоджуватися виступами один одного, але й братимуть участь одразу в кількох конкурсах. Таку потужну танцювальну події організовує Громадська організація «Центр хореографічного мистецтва імені Наталії Скорульської», яка вже другий рік поспіль отримує фінансову підтримку в рамках гранту від Житомирської ОДА.

Цього року Асамблея буде присвячена 60-річчю створення балету «Лісова Пісня» М. Скорульського. Також всіх її учасників очікує безліч приємних сюрпризів, про які розповіла керівниця проекту Інна Бурдейна:

— «Кожного року ми намагаємось здивувати учасників Асамблеї. У 2018-му відбудеться перший фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва, в якому візьмуть участь колективи та сольні виконавці з класичного, модерного та фольклорного танців. До того ж буде впроваджено ще одну відзнаку із грошовою винагородою, а саме – кубок від Катерини Кухар та Олександра Стоянова». — —

Учасники конкурсу будуть поділенні на п'ять вікових категорій, серед яких буде наймолодша дитяча (до 7 років), для якої готується окрема конкурсна програма.

Вже традиційно відбудуться: диско-бал знайомство, пройдуть майстер-класи, виступи гостей, перфоманси від учасників. Всі дні буде діяти виставка особистих речей і фото сім'ї Скорульських.

— «Завершувати Асамблею буде благодійна сучасна балетна вистава у виконанні малої трупи Національного академічного театру опери та балету України. Кошти від вистави будуть направлені на лікування онкохворих дітей області», - зазначила Інна Бурдейна.

Загалом очікується, що Асамблею відвідає близько 4 тисяч учасників та гостей не лише з України, але й із Польщі, Німеччини, Грузії, Болгарії, Білорусії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Для ремонту ...

КОМЕНТАРІ