Як доглядати за могилою в перший рік: Що потрібно і не потрібно робити?

Як доглядати за могилою в перший рік: Що потрібно і не потрібно робити?

16.08.18 08:09 0 2603

"Крім інших турбот, після похорону на плечі родичів лягає догляд за могилою покійного. Акуратна і доглянута могила - це знак поваги і любові. Місце останнього спочинку має виглядати гідно. Догляд за могилою можна розділити на два етапи - це до установки гранітного пам'ятника і після. У перший рік включає в себе прибирання, висадку квітів і їх полив", - розповідає співробітник сервісу AVATRAN, в якому безпосредньо можна замовити професійні услуги по уходу за могилами.

Не поспішайте ставити пам'ятник!

Одна з помилок, яка досить часто допускається - це поспіх; рідні хочуть якомога швидше встановити гранітний пам'ятник, щоб зробити могилку акуратніше і красивіше.

Насправді в перший рік земля на місці поховання ще осідає, тому ставити пам'ятник небажано. Він перекоситься згодом, квітники або фундамент можуть «поїхати» і тріснути.

Не поспішайте: гранітний пам'ятник досить важкий, і встановлювати його потрібно на добре осів грунт. У перший рік обмежтеся простим хрестом з табличкою - дерев'яним або металевим.

Як доглядати за могилою в перший рік: Садимо квіти

У міру того, як буде осідати грунт, вам може знадобитися досипати землю на могилу. Краще приготуйте для цього хорошу садову грунт.

У нас прийнято висаджувати на могилу квіти. Це робить місце поховання понад урочистим, та й не дає бур'янам розростися.

Які рослини висаджувати? Якщо ви плануєте через рік поставити пам'ятник, і повністю накрити могилку надгробної плитою, то посадіть однорічні: наприклад, чорнобривці. Якщо і далі надгробок залишиться відкритим, можете посадити багаторічні: крокуси, ромашки, лілії, тюльпани, нарциси. Щоб могилка не пустувала без квітів в певні періоди, підбирайте рослини так, щоб закінчення цвітіння одних плавно перетікав в цвітіння інших. Так могилка завжди буде прикрашена живими квітами.

Які квіти приносити на могилу?

Відразу після поховання на могилі залишиться багато вінків і букетів від друзів і рідних. Потім же ви захочете принести на могилку квіти в данину поваги до родича або друга.

Можна приносити хризантеми, троянди, лілії; бажано, щоб квіти не були кричущо яскравого кольору. Краще зупинити вибір на червоних або білих кольорах, або таких, які любив сам покійний. Кількість повинна бути парним.

Якщо ви хочете принести живі квіти, вибирайте найменш вибагливі, здатні довго стояти у вазі. Не забудьте відвідати могилу через кілька днів - живі квіти в'януть, і замість того, щоб прикрашати місце поховання, тільки псують вигляд.

Можна зупинитися на штучних квітах - але їх теж потрібно міняти через час; вони вигоряють на сонці, псуються від дощу і вітру.

Тому найкраще - висаджувати живі квіти, якщо є така можливість.

Відвідувати могилку потрібно хоча б раз на два-три тижні, щоб прибрати сміття, прополоти бур'яни, прибрати траву, яка росте навколо могили. Місце поховання дуже швидко заростає.

Через рік ви зможете замовити і поставити гарний гранітний пам'ятник. Залежно від того, чи є кому доглядати за могилою, надгробок можна повністю закрити, або залишити відкритим під клумбу з квітами.

Догляд за гранітним пам'ятником зводиться до простої очищення звичайною водою або сухою ганчіркою - в залежності від ступеня забруднення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ