Оптимальний пробіг для б/у машини

Оптимальний пробіг для б/у машини

17.08.18 09:17 0 1043

Купуючи машину, всім нам хочеться придбати надійність і безпеку, витративши при цьому мінімум коштів. Але перед тим як вибрати автомобіль з пробігом, варто задуматися про те, наскільки дана машина надійна і як довго вона ще зможе безпроблемно працювати.

Питання про те, з яким пробігом брати б / у автомобіль, проте, залишається актуальним для вітчизняного автолюбителя, так як дозволити собі нову машину можуть далеко не всі.

Далі, ми конкретно розглянемо як вибрати авто з пробігом і на що при цьому слід звертати свою увагу.

Загальні правила покупки б/у автомобіля

Якщо ви купуєте авто з рук, навіть при наявності оптимального пробігу, краще провести повну технічну діагностику. На жаль, випадки, коли власники авто «підкручують» свідчення одометра, вкрай нерідкі, тому краще віддати машину в руки майстрів, які зможуть точно визначити знос.

Крім того, діагностика допоможе виявити сліди шахрайства з машиною, наприклад, якщо вам під виглядом «ідеального» автомобіля намагаються продати потопельника або авто, що побувало в серйозному ДТП.

Професіонали оцінять стан машини, а також дадуть вам рекомендації щодо подальшого обслуговування авто, наприклад, список деталей, які незабаром необхідно буде замінити. Це і буде відповіддю на питання про те, з яким пробігом краще брати машину, так як всі внутрішні параметри автомобілів дуже індивідуальні.

По можливості краще віддавати перевагу новим машинам «з заводу», незважаючи на те, що у них є свої складності, наприклад, додаткові податки, держмита і підвищені ставки страхування.

Машини до 3 років

Автомобілі з віком до трьох років при стандартній експлуатації зазвичай мають пробіг до 50 тисяч кілометрів. При цьому машини виглядають «як нові» (якщо тільки не потрапляли в ДТП). Єдиною складністю подібного авторинку є той факт, що подібні машини нерідко і стоять вкрай недешево. Це обумовлено тим, що, по-перше, власникам шкода розлучатися зі своїми залізними друзями, а, по-друге, насправді хорошим станом автомобіля.

І все ж, якщо ви вибираєте, з яким пробігом краще купувати машину, віддавайте перевагу саме таким, «молодим» варіантів. На частину деталей машини буде поширюватися ще заводська гарантія, а складнощів в експлуатації подібного авто у вас буде мінімум. Крім того, через 3-4 роки ви самі зможете продати машину і поміняти її на щось більш нове.

Авто віку 5-7 років

В середньому при віці в 5-7 років машина має пробіг близько 50-100 тисяч кілометрів.

При грамотному щорічному технічному обслуговуванні і своєчасне оновлення деяких вузлів така машина насправді може дістатися вам майже у відмінному стані. При цьому варто бути готовим до того, що така машина вже буде мати кілька «старий» вигляд. Наприклад, напевно будуть подряпини на кузові навколо коліс, а також сліди і «сітка» на лобовому склі. Також в деякій «пошарпаної» формі може бути водійське крісло і обшивка керма. Якщо машина належить до гарної марки і моделі, брати її можна без задніх думок.

Машини у віці до 12 років

Пробіг машин у віці до 12 років зазвичай становить близько 150 тисяч кілометрів. Брати такий автомобіль, звичайно ж, можна, але варто враховувати, що його ресурс практично вичерпано. Якщо не прямо зараз, то в найближчу пару років вам, швидше за все, світить капремонт такого автомобіля. Заміні може підлягати електроніка, кліматичне обладнання або коробка передач. Наважуючись на покупку подібного авто, тверезо зважте всі можливі ризики і фінансові вкладення. Ймовірно, краще знайти десь ще трохи грошей зараз і купити машину «молодший», ніж через пару місяців шукати цю ж суму, якої бракує, але вже на ремонт.

Висновки

У підсумку, кажучи про те, з яким пробігом купувати авто, можна з упевненістю заявити лише одне: у всякого автомобіля є свій ресурс міцності. Таким чином, чим "далі" машина виїхала від конвеєра зборки, тим є більше можливостей, що вона буде мати складнощі при експлуатації і постійно потребуватиме ремонту. Якщо ж ви все ж таки наважилися придбати авто з пробігом, радимо звернутися до дилера https://automir.nikolaev.ua/avto-s-probegom.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Искусственные цветы: ...
Наступна новина: Выбираем кроссовки правильно

КОМЕНТАРІ