Чим відрізняються роли,суші і сети?

Чим відрізняються роли,суші і сети?

17.08.18 20:17 0 2485

Багато цінителів суші не дуже-то розбираються в особливостях японської кухні і точно не знають, чим вони відрізняються від ролів і сетів. Втім, це можна поправити: про це ми і поговоримо, а розповість нам про це співробітник піцерії "Суши HOUSE": https://sushihouse.lg.ua/sety.

Почнемо з сету, тому що з ним розібратися найпростіше: він - не окрема страва. Ця назва походить від англійського слова «set», яке означає набір. В сет можуть входити як роли, так і суші. Вони можуть бути з різними начинками (асорті) або бути одного виду. Сети особливо популярні у великих компаній, а ось самотній відвідувач ресторану напевно замовить собі не величезний набір, а кілька окремих суші або ролів - кому яка форма цієї японської закуски більше подобається.

Суші - японське традиційне блюдо, яке є обов'язковою прикрасою столу під час свят і різних урочистостей. Класичні суші готуються з відвареного рису спеціальних сортів і різних морепродуктів. У процесі приготування цієї холодної закуски рис формується у вигляді коржі, на яку укладається скибочку просоленій або маринованої риби (лосося, тунця, вугра). Потім суші обмотують і перев'язують листом тонкою смужкою водорості - нори. Таке суші називають «нігірідзусі», а подають його з гірчицею васабі і соєвим соусом. Рибу для цієї страви не обробляють термічно - вважається, що гострий соус з Wasabi japonica знищує бактерії в сирому філе.

Роли - це різновид суші в формі рулету. Їх основні інгредієнти ті ж: рис і морепродукти, загорнуті в лист норі. Але в роли можна додати ще фрукти і овочі, наприклад, огірок або авокадо. Саме роли з огірком прийнято подавати в Японії в урочистих випадках. Взагалі-то асортимент ролів, які в зараз подають в суші-барах, за останній час сильно змінився. Фантазія кулінарів не знає кордонів, і сьогодні можна побачити і спробувати роли різних форм і розмірів, прикрашені зображеннями тварин, рослин. Наповнювачами для них стають різні сорти риби, водорості, овочі. Навіть основний інгредієнт - рис - підфарбовують спеціальними добавками (наприклад, червоною ікрою).

Роли готують на спеціальному бамбуковому килимку. На нього викладають всі необхідні інгредієнти, згортають їх у вигляді рулету, утрамбовують і нарізають на невеликі шматочки. Їх називають «макідзусі». Але це тільки загальна назва, що вказує на спосіб приготування - катання. За розмірами розрізняють «хосомакі» - маленькі, і «футомакі» - великі, товсті роли. За формою вони бувають круглими, овальними, квадратними. «Гуанмакі», мають форму кораблика, поверх якого викладена начинка - також одна з різновидів ролів. Якщо лист норі знаходиться не зовні, а всередині, під шаром рису, то такі роли називають «урамакі». А «темакі» - це роли у вигляді конуса з нори з начинкою всередині.

Цікаво, що роли, настільки популярні в Україні, рідко можна зустріти в кращих ресторанах і суші-барах Японії: самі японці віддають перевагу традиційним суші.

Розібратися в настільки різноманітному асортименті форм і начинок досить складно. Тому ми повертаємося до того, з чого почали - до сетах. Саме великі набори дають можливість спробувати все і відразу, оцінити смак і своєрідність різних суші та ролів і стати справжнім поціновувачем і знавцем цих японських холодних закусок.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ