Чернігів: Владислав Атрошенко: Мене цікавить,щоби в місті було чисто!

Чернігів: Владислав Атрошенко: Мене цікавить,щоби в місті було чисто!

19.08.18 10:47 0 481
У Чернігові Муніципальна варта не тільки виявляє і фіксує порушення правил благоустрою, а й контролює, що змінилося в цих місцях після сплину контрольного терміну. На щотижневих міських нарадах у мерії демонструється відповідний фотозвіт.

14 серпня вперше частина звіту про виправлені порушення стала чи не більшою за обсягом ніж інша, негативна. Це стало наслідком не тільки принципових розмов на кількох попередніх нарадах, а й накладення штрафів на користувачів території, які систематично не доглядали за нею, а також «покарання гривнею» відповідальних керівників сфери жкг.

У той же час, якщо жеки та ОСББ намагаються оперативно реагувати на критику, деякі обслуговуючі організації працюють незадовільно.

Так, 9 серпня на міській нараді увагу вже акцентували на багаторазових порушеннях благоустрою з боку ЖКП Корпорації «ОБЛАГРОПРОМБУД». Це підприємство обслуговує ряд багатоповерхових будинків у районі вул.Рокоссовського. За словами керівника КП "Муніципальна варта" Віталія Хрустицького, раніше «ОБЛАГРОПРОМБУД» замість усунення порушень Правил благоустрою оскаржувало приписи і накладені штрафи в суді. Як видно з фото, ситуація дещо покращилася. Проте, пошкоджених об'єктів там накопичилося так багато, що до ладу ще приведені далеко не всі.

- Не тільки міська влада, а й містяни повинні вимагати від свого ЖЕКу чи ОСББ навести порядок на підвідомчій території. Адже саме мешканці міста сплачують за виконання послуги. Ми проведемо зустрічі з мешканцями будинків, які обслуговує «ОБЛАГРОПРОМБУД». Можливо, їм варто задуматись над створенням ОСББ, - вважає Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На фото: територія обслуговування ЖКП Корпорації «ОБЛАГРОПРОМБУД»

Перевірки Муніципальної варти виявили й те, що серйозною проблемою на території Чернігова досі залишаються прикриті абияк або й зовсім відкриті люки оглядових колодязів. Часто вони належать невідомо якій службі й становлять реальну небезпеку для людей. Такі колодязі трапляються не так вже й рідко. Щоразу місто шукає підприємство-господаря шахти й вимагає від нього негайних дій. Проте, іноді реакції нема, або ж люк закривають "підручними матеріалами" і забувають про нього.

Чернігівський міський голова запропонував вихід із цієї ситуації:

- Давайте в робочому порядку домовимося з балансоутримувачами і встановимо регламент наших дій у подібних випадках. Нехай інформація про такий люк оприлюднюється на офіційному сайті міської ради. Після цього дається термін – наприклад, 2 тижні або 20 днів, але розумний якийсь кінцевий термін. І якщо в цей строк шахту не привели до ладу, то вона комунальними службами засипається і зрівнюється з землею. У будь-якому разі, такий люк треба або засипати, або накрити по-людськи, - сказав він.

Міський голова підкреслив, що це не означає протистояння, це має бути дружній регламент – але одночасно і спосіб, у який це явище можливо регулювати.

Також, на жаль, усе більше проблемних ситуацій виникає на територіях житлової забудови, яку обслуговують не комунальні жеки, а організації інших форм власності. Владислав Атрошенко вимагає відповідальності за стан підпорядкованої території від будь-якого з таких підприємств.

- Люди які є членами кооперативу, де не доглядається територія, впевнені, що це не їх кооператив, а місто не виконує своїх обов'язків. Мене це не влаштовує, треба якось спільно знайти порозуміння й забезпечувати догляд та прибирання. Мене цікавить щоби в місті було чисто, - вкотре наголосив він.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ