Види і типи пластика для лиття на термопластавтоматах

Види і типи пластика для лиття на термопластавтоматах

20.08.18 00:01 0 1464

Сьогодні кожен бажаючий може замовити лиття деталей і цілісних товарів з аморфних, напівкристалічних і інших типів пластика, доступних для використання в програмованих термопластавтоматах (до речі, литьем пластмасс в Киеве займається ООО""ПОЛИГРАММ": www.poligramm.com.ua)

Класифікація пластика для промислового лиття під тиском

Для поділу полімерів на категорії використовують такі характеристики:

  • Призначення. Для будівництва, харчової промисловості та сфери обслуговування застосовують пластик з відмінними вимогами по міцності і безпеки;
  • Фізико-хімічні властивості. Маю на увазі склад, щільність, колір, прозорість і реологічні особливості вихідного матеріалу, такі як плинність, температура плавлення і затвердіння. Відповідно до цих параметрів пластик для лиття буває аморфним крісталізірующімся (ПС, ПЕ, ПММА), кристалічним термопластом з коротким періодом плавлення при високих температурах (ПА, ПФ) і схильними до деструкції речовинами з низькою термостабильностью;
  • Ступінь обробки. У виробництві застосовують первинну сировину і матеріали вторинного використання, що в значній мірі формує ціну готової продукції;
  • Комплексний аналіз сукупності цих факторів дозволяє підібрати пластик для серійного лиття з параметрами, що задовольняють вимогам конкретної технології, розрахункової вартості виробництва і іншим побажанням замовника.

Типи полімерів для лиття

Для гарячого штампування виробів з пластмас використовують гранульоване сировину. Залежно від його фізико-хімічних властивостей і показника стійкості до температурного впливу виділяють наступні типи пластика для лиття:

Термопластичний

Сировина відрізняється високою швидкістю фазових переходів з твердого стану в рідке і назад. Використання матеріалу цього типу виправдано для плавки дослідних зразків моделей для дрібносерійного виробництва.

Переваги термопластичного полімеру:

  • Низька ціна;
  • Мала питома вага, що робить його незамінними при литті легких деталей вагою від 1 г

Ключовий недолік термопластичного пластику - крихкість.

Термореактивний

Полімери виготовляють із синтетичних смол, які при литті під тиском дозволяють отримати вироби різної міцності зі стабільними розмірами і будь-якими текстурними поверхнями. Розплав не випливає через зазори прес-форми, а після охолодження його усадка не перевищує 0,5%.

Пластик термореактивного типу використовують для імітації гуми, виготовлення моделей металевих деталей. Залежно від цілей лиття в сировину вводять спеціальні наповнювачі для додання матеріалу необхідних властивостей і відтінків. Пластик цього типу добре поєднується з пігментами, що дозволяє отримати рівномірно забарвлені вироби без розлучень.

Пінопласти

Відрізняються відмінною тепло- і звукоізоляцією. Пінопласти випускають з синтетичних полімерів з наповнювачем у вигляді газоподібного середовища.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: ККД WOT: Що це таке?
Наступна новина: Що потрібно знати про ...

КОМЕНТАРІ