Як вибрати насос для човна?

Як вибрати насос для човна?

20.08.18 17:02 0 954

Механічні насоси використовуються людством вже досить довго. Їх можна розділити на ручні і ножні. Якщо ви власник надувний, а не алюмінієвої човна, то насос вам просто необхідний.

Найбільш простий і в той же час вкрай популярною моделлю є ножний насос-«жаба». Але в сучасний час все більше механічні насоси витісняються електричними моделями, зокрема, 12-вольтовими «ТУРБІНКА». Електричні насоси здатні накачати човен набагато швидше, причому без витрат ваших фізичних сил.

Так, всього за кілька хвилин хороший електронасос здатний наповнити повітрям триметрову човен ПВХ з 3 відсіками. До речі, насосы для лодок от интернет-магазина aqua-fasten - це гарний вибір за доступною ціною.

Ножний насос для човна

Як правило, в комплекті з надувними човнами ПВХ йде вже традиційний ножний насос, який в народі отримав назву «жаба».

Така механічна модель насоса цілком підійде для накачування не надто великих човнів. «Жаба» проста у використанні, надійна і в деякій мірі є досить ефективною.

Такі ножні насоси досить компактні, характеризуються невеликою вагою і зручністю при транспортуванні і зберіганні.

«Жаби» і запчастини до них коштують недорого, тому дозволити собі покупку насоса такого типу може фактично кожен. Загальна конструкція ножних насосів однакова, відрізняються вони між собою за великим рахунком лише об'ємом камери згоряння.

Агрегати насосні для лодкіВибірая ножний насос, зверніть увагу на тип і якість матеріалів, з яких виготовлена модель. Ті елементи, які при накачуванні човна братимуть на себе основну силу тиску, повинні бути виготовлені з синтетичних матеріалів високої якості, а деталі - з такою ж якісною нержавіючої сталі. Дуже добре, якщо матеріал для хутра насоса буде армованим. Оптимальний показник тиску повітря, що нагнітається - 400-800 mbar.

Добре відомий і досить популярний ножний насос - модель Bravo-2. Обсяг його повітряної камери становить 6,5 л, в комплекті йдуть різні змінні перехідники. За допомогою такого насоса триметрову човен можна накачати приблизно за 7-8 хвилин.

Електричні насоси для човна

Електричні моделі допоможуть легко і швидко накачати човен практично будь-яких розмірів. У комплекті з електричними насосами найчастіше йдуть спеціальні сумки для транспортування, кабель з роз'ємами, якісний шланг. Сучасні насоси досить мобільні, вміють автоматично припиняти накачування.

Більшість електричних насосів мають вбудований манометр. Моделі, які оснащуються нагнітаючої деталлю в формі осьової крильчатки, дуже швидко подають повітря і призводять човен в робочий стан. Основним недоліком електронасосів є їх дорожнеча в порівнянні з механічними моделями.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Основні причини проносу

КОМЕНТАРІ