Що потрібно знати про перевезення негабаритних і великовагових вантажів?

Що потрібно знати про перевезення негабаритних і великовагових вантажів?

21.08.18 20:26 0 1274

До вантажів, які не підходять під загальноприйняті стандарти відносяться будівельна техніка, техніка військового призначення, сільськогосподарська техніка, обладнання для важкої промисловості, яхти, катера і ряд інших великогабаритних вантажів. Що ж потрібно знати і на що звертати увагу при їх транспортуванні? Про це нам розповість співробітник компанії "НК Транс", яка безпосередньо займається перевезенням негабаритних і великогабаритних вантажів.

Різновиди нестандартних вантажів

Перевозяться вантажі повинні задовольняти вимогам законодавства України при їх перевезенні по дорогах загального користування. Негабаритні же вантажі підрозділяються на наступні групи:

  • вантажі, що перевищують гранично допустиму висоту (понад 4 метрів);
  • вантажі, що перевищують гранично допустиму ширину (2,5 метра) і висоту одночасно;
  • вантажі довгоміри (більше 20 метрів).

Особливості доставки негабаритів і види спецтехніки

Основною складністю є те, що використання найшвидшого способу доставки - по повітрю, практично неможливо, на увазі нестандартних розмірів вантажів. Тому транспортування здійснюється або автомобільним, або залізничним транспортом.

Перевезення негабаритних вантажів виконується з застосуванням спеціальних видів техніки, так звані нізкорамнікі (трали), які обладнані спеціальними кріпильними пристроями і можуть використовуватися з причіпними платформ. Вантажопідйомність деяких видів такої техніки може досягати 60 тонн. Особливість полягає в відсутності бортів, а також в малій висоті самої платформи.

Негабаритні перевезення і ПДР

Згідно з чинним законодавством в області забезпечення безпеки дорожнього руху, а саме ПДР допускається транспортування нестандартних великогабаритних вантажів по дорогах загального користування зі швидкістю не більше 15 км / год по ділянках доріг, що відрізняється складністю в їхньому проходженні, і зі швидкістю не більше 60 км / год по звичайним ділянках доріг. Крім того, при здійсненні подібних перевезень слід керуватися правилами спеціально розробленої інструкції, яка доповнює законодавство.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Облицювання сайдингом: ...
Наступна новина: Цифровая печать: Как это ...

КОМЕНТАРІ