Користь і переваги занять на тренажерах і зі спортивним інвентарем

Користь і переваги занять на тренажерах і зі спортивним інвентарем

22.08.18 14:21 0 793

Популярність здорового способу життя зростає в нашій країні з кожним днем. Здоров'я - це, перш за все, правильне харчування і регулярна фізична активність. Якісні продукти харчування дозволяють нормалізувати вагу, фізичні навантаження допоможуть «виліпити» тіло своєї мрії, відмова від шкідливих звичок попередить багато захворювань.

Сьогодні кожен може вибирати той вид фізичного навантаження, який підходить для нього за інтенсивністю, тривалості і типу навантажуються груп м'язів. На ринку представлена величезна кількість різноманітних тренажерів, снарядів і спортивного інвентарю, тому вибрати відповідні засоби для занять спортом не становить труднощів.

Орбітрек (еліпс)

Поєднувати кардіонагрузку з опрацюванням практично всіх груп м'язів дозволяє еліптичний тренажер. Він залучає до роботи великі м'язи сідниць і ніг, а також руки і плечовий пояс. Навантаження можна регулювати за інтенсивністю, сучасні прилади оснащені системою датчиків для фіксації швидкості, пульсу користувача, спалених калорій. Важливою перевагою орбитрека є відсутність навантаження на суглоби і хребет. На еліптичному тренажері можуть займатися люди з різним рівнем фізичної підготовки.

Бігова доріжка

Біг і ходьба - це не тільки спосіб прибрати «зайві» сентименти і кілограми, але і можливість зміцнити серцево-судинну і дихальну системи. Заняття на біговій доріжці - простий і доступний спосіб стежити за своїм здоров'ям. Регулярний біг або ходьба допоможуть зміцнити основні групи м'язів, спалити жир і в цілому поліпшити самопочуття завдяки активізації обмінних процесів, поліпшення кровопостачання внутрішніх органів і підвищенню концентрації кисню в крові.

Велотренажери

Крім зручності, компактності і простоти використання, велотренажери також мають наступні переваги, що стосуються дії на організм: розвиток мускулатури нижніх кінцівок, поліпшення рухливості суглобів і еластичності зв'язок, що захищає їх від травм. Регулярні заняття на тренажері підвищують витривалість і загальний рівень тренованості організму. Завдяки велотренажеру можна поліпшити форму сідниць і позбутися целюліту. Продумана конструкція тренажера піклується про здоров'я колін і голеностопа, попереджаючи їх перевантаження і травмування.

Шведська стінка

Складно уявити більш універсальний і багатофункціональний снаряд для занять фізичними вправами. Сьогодні шведські стінки комплектуються додатковими елементами, що дозволяє використовувати їх для опрацювання рук і ніг, спини і черевного преса. Заняття допомагають зміцнити суглоби і м'язи, що підтримують хребет. Шведська стінка активно застосовується в процесі реабілітації при патологіях опорно-рухового і вестибулярного апарату, а також нервової системи. Бруси, канат, турнік кільця - все це можна встановити на шведську стінку, що зробить Ваші заняття різноманітними і корисними.

Штанги та гантелі

Силові вправи розвивають м'язи, що в свою чергу, позитивно позначається на метаболічних процесах і жіросжіганіі. Силові навантаження передбачають використання гантелей і штанг, за допомогою яких опрацьовуються різні групи м'язів тіла. Вибір між гантелями і штангою здійснюється самим спортсменом, у кожного з снарядів є свої переваги і особливості, що стосуються техніки виконання вправ.

Крім розглянутих вище тренажерів і спортінвентарю існує безліч різновидів спортивного обладнання різного призначення, які варто спробувати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Прочищення зовнішньої ...
Наступна новина: Онлайн-маркетинг: Що ...

КОМЕНТАРІ