Марина Порошенко презентувала у Хорватії «Книгу Миру». На зустрічі були й бійці з Тернопільщини

Марина Порошенко презентувала у Хорватії «Книгу Миру». На зустрічі були й бійці з Тернопільщини

23.08.18 09:08 0 480
У рамках робочого візиту до Республіки Хорватія дружина Президента Марина Порошенко зустрілася із дітьми з української громади та разом з ними вписали нові сторінки в національному проекті «Книга Миру».

Презентуючи альбом, в якому українські діти залишають свої сімейні фотографії та пишуть побажання Україні про мирне життя, Марина Порошенко зазначила, що «уже понад чотири роки наша рідна держава змушена захищати цілісність своїх кордонів. І українські мужні воїни роблять все, щоб повернути мир на рідну землю – заради майбутнього українських дітей».

До «Книги Миру» вже приєдналися 24 регіони України, а також представники діаспор зі США, Канади, Туреччини, Португалії та Іспанії. 23 серпня, у День Державного Прапора України, у Києві відбудеться урочиста презентація цього фотоальбому.

На зустрічі також були присутні українські військовослужбовці з Тернопільської області, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, а зараз перебувають на реабілітації у м. Спліт. Серед них – молодший сержант Роман Кондрат, лейтенант Ігор Конкульовський, майор Василь Веселовський та Олег Лайбіда.

Цього року вони стали першими, хто поїхав до Хорватії завдяки програмі, започаткованій Фондом Порошенка у співпраці з Почесним консулом України в Хорватії Івицею Піричем. Наступна група українських захисників прибуде в м. Спліт уже у вересні.

Дружина Президента привітала українських захисників і подякувала їм за героїзм, мужність та любов до України, а також побажала швидкого одужання та повернення до рідного дому.

Джерело: Фонд Порошенка

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ