Чернігів: Затверджено програму з розвитку електротранспорту міста

Чернігів: Затверджено програму з розвитку електротранспорту міста

23.08.18 09:37 0 464
21 серпня депутати Чернігівської міської ради затвердили Програму розвитку електричного транспорту Чернігова на 2018-2022 роки.

Програма передбачає придбання 40 нових тролейбусів - за кошти Європейського інвестиційного банку, 6 тролейбусів і 40 електробусів - за рахунок міського бюджету. Включено модернізацію тягових підстанцій, реконструкцію 18 км контактної мережі та реконструкцію кабельної мережі 10кВ протяжністю 24,5 км за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

Загальний бюджет програми складає 631,6 млн грн, з них 371,5 млн - з міського бюджету.

Як відомо, наразі транспортне обслуговування населення міста здійснюють комунальні та приватні підприємства. Мережа маршрутів міського пасажирського транспорту на даний час досить розгалужена та налічує 37 автобусних і 10 тролейбусних маршрутів.

62% внутрішньоміських пасажироперевезень забезпечує комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради. Міський електричний транспорт має високі показники екологічності, провізної спроможності та безпеки руху. На підприємства 105 тролейбусів, з них пасажирських - 100, спеціальних - 5. У 2016 та 2017 роках комунальне підприємство за кошти міського бюджету придбало 10 та 5 нових односекційних низькопідлогових тролейбусів, пристосованих для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями. Виконані ремонти контактної мережі протяжністю 8,1 км.

Втім це не вирішує всіх наявних проблем у цьому секторі. Адже 82 чернігівських тролейбуси вже відпрацювали нормативний строк експлуатації. Тільки 22 тролейбуси пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю. Існуюча контактна мережа зношена на 75%, а кабельна – на 100%. Це все спричиняє додаткове споживання енергоресурсів, негативно впливає на якість обслуговування і безпеку руху.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна зустрівся з ...
Наступна новина: Тернопілля: орден ...

КОМЕНТАРІ