На Тернопільщині прийняли рішення про створення вже 47-ої громади з центром у Монастириськах

На Тернопільщині прийняли рішення про створення вже 47-ої громади з центром у Монастириськах

24.08.18 11:04 0 446
Децентралізація – це конкретний результат, який дає можливість для розвитку окремих територій та цілої Тернопільської області. Даний процес, за словами голови ОДА Степана Барни, відбувається з 2015 року всупереч популізму та відмові голосувати за перспективний план. Тож, станом на серпень 2018-го маємо уже рішення про об'єднання 47-ої громади з центром у місті Монастириська. Відповідне розпорядження підписав 21 серпня Степан Барна.

Громада об'єднає шість сільських рад, а саме Гончарівську, Горішньослобідську, Дубенківську, Ковалівську, Комарівську та Криницьку.

Степан Барна переконаний, що реформа децентралізації є однією із найуспішніших реформ у країні, переваги якої відчуває кожен житель. Який інструментарій? За його словами, перш за все це повноваження, які надаються об'єднаним територіальним громадам. По-друге – ресурси.

«Майже 39 тис. га землі поза межами населених пунктів ми передали у власність громад області, тепер вони мають думати як ефективно їх використовувати, – каже голова ОДА. – Мають вирішувати, як забезпечити ефективну сплату земельного податку, адже 100% доходів із земельного податку, так само як і 100% від сплати підакцизного податку, йдуть у бюджет громади. Саме громада також є вмотивована в тому, щоб легально виплачувалася заробітна плата, бо і 60% від сплати ПДФО йде в бюджет громади. І з цього формуються податки, надходження і з цього виплачується заробітна плата та розвивається інфраструктура ОТГ».

«Наше завдання – показати зміни на селі. Монастириська ОТГ – це вже 47-ме об'єднання в області і я впевнений, що цей процес не буде зупинятися», – акцентував Степан Барна.

Нагадаємо, в області уже створені та успішно функціонують 42 громади, які охоплюють 39% території та 32% населення. Крім цього ініціативу щодо об'єднання проявили ще п'ять громад. Це уже зазначена Монастириська, Купчинецька громада Козівського району, Білецька та Настасівська Тернопільського району та Копичинецька Гусятинського району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ